OTKRIVEN DREVNI GRAD LJUDI-GUŠTERA ISPOD LOS ANĐELESA?

Otkriiven grad ispod LA?

Isečci iz „LA Times“-a od 29. januara 1934. opisuju neverovatnu priču G. Vorena Šafelta, rudarskog inženjera, kojem je jedan stari Indijanac pričao o podzemnom gradu i njegovom blagu.

Energični, užurbani stil modernog života koji okupira ljude Los Anđelesa, prolazi iznad izgubljenog grada u kojem se nalaze katakombe ispunjene neprocenjivim blagom i neuništivim dokazima o izuzetno naprednoj, inteligentnoj rasi ljudi, kako je uveren G. Voren Šafelt, geofizički inženjer koji je, tražeći izgubljeni grad duboko u zemlji ispod Fort Mur Hil-a, pokušavao da pronikne u tajne ljudi-guštera.

Isečak iz „LA Times“, 29. januar 1934.

Šafelt i jedan deo njegovih pomoćnika je verovao da se lavirint sa katakombama i neprocenjive zlatne ploče nalaze ispod centra Los Anđelesa. On i njegovi pomoćnici su izbušili 250 metara u tlu, a polazna tačka je bila na privatnom posedu u ulici North Hill sa pogledom na Sunset Boulevard, Spring Street i North Broadway .

Šafelt je proučavao legende o ljudima-gušterima, nakon što su mu X-zraci ukazali na područje koje se proteže od javne biblioteke u Zapadnoj 5. ulici do jugozapadnog muzeja, u podnožju planine Vašington.

Znao sam da sam bio iznad mreže tunela„, objasnio je inženjer, „a nacrtao sam tok tunela, položaj velikih prostorija razasutih duž trase tunela, kao i položaj depozita zlata, ali nisam mogao shvatiti značenje svega toga.“

Prema legendi koju je saopštio Šafelt, X-zraci su otkrili lokaciju jednog od tri izgubljena grada na obali Pacifika. Jednog od njih su iskopali ljudi-gušteri nakon „velike katastrofe“ koja se dogodila pre 5000 godina.

Ova katastrofa je bila, kako legenda kaže, u obliku „velikog gorućeg jezika“ koji je došao sa jugozapada uništavajući sav život ispred sebe, a koji je bio širok nekoliko stotina kilometara. Grad u podzemlju je bio iskopan za beg od budućih katastrofa.

Prema legendi, izgubljeni grad, iskopan pomoću moćnih hemikalija ljudi-guštera, bio je isušen u okeanu, gde počinju njegovi tuneli. Plima svaki dan prolazi gore-dole kroz niže delove tunela i tako potiskuje vazduh u gornje tunele, i na taj način omogućuje ventilaciju, kao i „čišćenje i dezinfekciju donjih tunela“, stoji u legendi.

U velikim prostorijama u obliku kupola, u brdima iznad grada, u lavirintima, bile su smeštene na hiljade porodica. U katakombama su smeštene i ogromne zalihe hrane od raznovrsnih biljaka kako bi osigurali hranu za ljude-guštere zbog dugotrajnih požara koji su besneli iznad zemlje.

Novine „Los Angeles Times“ iz 1934. godine, tačnije ponedeljak, 29.01. donose ovu priču o ljudima-gušterima:

Prema legendi, ljudi-gušteri se smatraju za simbol dugog života. Njihov grad je u obliku guštera. Prema legendi, njegov rep je na jugozapadu, daleko ispod 5. ulice i ulice Hope, a njegova glava na severoistoku. Prema Šafeltu i legendi, ključna gradska prostorija nalazi se neposredno ispod severnog Broadwaya, u blizini Druge ulice.

Ova ključna prostorija je katalog svih delova grada i svih ploča sa zapisima, stoji u legendi. Svi zapisi se nalaze na zlatnim pločama, dugi četiri stope i širine četrnaest inča. Zlato je simbol života legendarnih ljudi-guštera, a na čijim će se zlatnim pločama naći zabeležena istorija, odnosno „zapis o poreklu ljudske rase„.

Prema Maklinu, ljudi-gušteri su bili daleko inteligentniji od modernih ljudskih bića. Postignuća njihove devetogodišnje dece su bile na nivou današnjih maturanata ljudske vrste, rekao je.

Njihova nauka je bila veoma napredna, pa su, osim usavršavanja hemijskih rešenja pomoću kojih su pravili prostorije ispod površine bez premeštanja zemlje i stena, takođe razvili cement daleko jači i bolji nego bilo koji u današnjoj upotrebi u modernim vremenima, a  kojima su oni izgradili svoje tunele i prostorije.

Voren Šafelt: Moje slike tunela i prostorija snimljene X-zracima, koje su zapravo praznine ispod površine zemlje, te zlatne slike sa savršenim uglovima, stranicama i ivicama, su naučni dokazi o njihovom postojanju. Međutim, legendarna priča mora ostati samo legenda dok istina bude iskopana.

4dportal

Share this post: