PAVIĆ: Nisu Rusi hakovali Demokratsku partiju – nego američki obaveštajci koji mrze Klintonove! (VIDEO)

Piše: Aleksandar Pavić

Ah, ta ruska propaganda… Šta li će sledeće smisliti? Da su Amerikanci sami sebe hakovali? Ma hajte molim vas! Baš su nemaštoviti, ti Rusi…

A šta ako to tvrde Amerikanci? Šta ćemo onda? Međutim, upravo se to desilo. I to na 8. mart. Koji bi se ove godine verovatno ogadio većini planete da je Hilari pobedila. Srećom nije.

Umesto toga, svet je dobio poklon. Odnosno poklončić, šošto su svi mejnstrim mediji još uvek pod zavetom ćutanja oko ovog senzacionalnog otkrića.

Naime, gostujući tog dana u emisiji Šona Henitija na američkoj TV mreži Foks, penzionisani američki vojni obaveštajac, potpukovnik Toni Šejfer, doslovce je izjavio sledeće:

Šejfer: „ATP2829, ona navodno ruska alatka koju smo koristili za hakovanje Demokratskog nacionalnog komiteta? Šone, to smo mi uradili.

Ne ja, nego naši momci. Bivši pripadnici NSA (američke Agencije za nacionalnu bezbednost – prim. aut.), penzionisani obaveštajni oficiri su koristili te alatke da bi tu upali i pustili informacije u javnost. To je ono o čemu Demokrate ne žele da pričaju, jer se ne uklapa u njihov narativ“.

Heniti: „To znate kao činjenicu? Vi znate da su to Demokrate uradile, ili da su to uradili bivši operativci koristeći malver, da su ostavili ruske otiske kako bi izgledalo da su to bili Rusi? Drugim rečima, hoćete da mi kažete da je cela priča o Rusima o kojoj mediji već mesecima trube – da su to u stvari učinili naši ljudi, a da su samo ostavili ruske otiske?“

Šejfer: „Tačno. Nemam dokaze, ali to je ono što sam čuo. Ako krenete da razgovarate sa ljudima koji su unutra, dokazi ne govore da su to uradili Rusi već da su korišćene ruske alatke.

Zabrinuti Amerikanci kojima je bilo dosta rabota Klintonovih, mislim da su oni ti koji su tamo upali i izneli informacije i dali ih Vikiliksu.

Uzgred, pomenuo sam to drugim novinarima, ali oni izgleda nisu zainteresovani da to provere jer se ne uklapa u njihov narativ.“

Dok je Šejfer govorio, drugi gost, legenda NSA Bil Bini, zapravo tvorac njihovog sistema globalnog nadzora, koji je napustio agenciju kada je shvatio da ona prisluškuje civile i masovno krši ustav i građanska prava, i postao jedan od najpoznatijih američkih uzbunjivača – samo je klimao glavom, uz skoro pokajnički osmeh na licu.

Emisija je inače bila posvećena upravo Vikiliksovom objavljivanju skoro 9.000 dokumenata CIA, iz kojih se između ostalog vidi da agencija poseduje tu sposobnost – da hakuje sve moguće uređaje, a onda ostavi iza sebe tuđe „otiske“, kako bi zavarala trag. Između ostalog – i ruske.

Ima ih koji će, naravno, reći – pa možda su Rusi platili i ovu dvojicu američkih vrhunskih obaveštajaca, možda su naručili emisiju od Henitija, a zauzvrat mu dali jednu od Jukosovih sibirskih bušotina, možda su poklonili vlasniku Foksa deo Sibira veličine Francuske… Međutim, ovo nije prvi put da se ovakva tvrdnja čuje.

Još sredinom decembra je Kreg Marej, bivši britanski ambasador u Uzbekistanu za britanski „Dejli mejl“ izjavio da je čitava priča oko ruskog hakovanja Demokratske partije „teška neistina“, i da je on lično otišao u Vašington da preuzme podatke o Hilari i njenom štabu:

„Nijedan od tih podataka nije potekao od Rusije. Moj izvor imao je legalan pristup dokumentima. Podaci su došli iznutra, a ne zahvaljujući hakerima stranih sila… Osoba sa kojom sam se sreo nije bila moj izvor, već posrednik.

Informacije sam dobio od članova Demokratske partije SAD, koji su bili zgađeni korupcijom u koju su ogrezli Hilari Klinton i njena fondacija, kao i načinom na koji je minirana kampanja Bernija Sandersa… Nije jasno otkud je CIA dobila ideju da su Rusi hakovali izborni štab, kad su i sami svesni da se tako nešto nije dogodilo.“

A ako ovo nije dovoljno, još pre izbora, 1. novembra 2016, bivši zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za vreme tri američke administracije – Niksonove, Karterove i Reganove, čovek koji je jedan od tvoraca izraelsko-egipatskog sporazuma iz Kemp Dejvida, ali i jedan od najvećih stručnjaka CIA za psihološko ratovanje, Stiv Pečenik, objavio je video (koga je do sad videlo više od 3 miliona ljudi) u kojem je najavio da su patriotski delovi američke obaveštajne zajednice, u čije ime govori, pokrenuli „kontra-puč“, kao odgovor na „puč“ koji su Klintonovi izvršili u Beloj kući putem korupcije i kriminala, i da će s njima početi da se obračunavaju upravo preko Džuliana Asanža i Vikiliksa kako bi „zaustavili njihovo preuzimanje moći koja im ne pripada“. Ako je to tada moglo da zvuči kao prazna pretnja ili poslovnična „teorija zavere“, posle poraza Hilari – kojeg je Pečenik još tad najavio, kao i posle izjava Marija, Šejfera i Binija – to svakako više nije.

Rusi su ispali u svemu ovome neka vrsta „kolateralne štete“, zgodni „loši momci“ na koje se uvek mogu nalepiti odgovarajuće ekikete.

A zapravo se preko Rusa, odnosno mahanjem nepostojećom „ruskom opasnošću“, američki neolibkon globalisti obračunavaju sa „nacionalistima“ i tradicionalistima.

I to ne samo u Americi. Isto čine i njihovi ideološko-okultistički srodnici u Briselu, Berlinu, Parizu i Londonu. Što je, inače, napredna faza globalnog obračuna koji je krenuo sa nemilosrdnom satanizacijom Srba 1990-ih.

Ali su sada ulozi neuporedivo veći. U svojoj borbi za prevlast, neolibkon globalisti su podigli napetost između velikih nuklearnih sila na nivoe koji nisu viđeni ni tokom Hladnog rata.

I, zapravo, pobeda u informativnom ratu, raskrinkavanje njihovih laži, postaje imperativ od čijeg ishoda bukvalno zavisi globalni mir. Zato toliko panični strah od ruskih i drugih alternativnih medija. I zato se treba još jače boriti.

I na zemlji, kao i na nebu, samo Istina će nas osloboditi.

(Fond strateške kulture)

Share this post: