Planeta Mars je nekada bila naseljena drevnom civilizacijom koja je zbrisana usled nuklearnog rata.(VIDEO)

Svemir

Oni koji veruju u vanzemaljce tvrde da je crvena planeta – Mars nekada bila naseljen drevnom civilizacijom koja je zbrisana usled nuklearnog rata.

Poslednji u nizu dokaza za to je „Marshendž“ koji predstavlja kamenite drevne građevine. Ova „građevina“ na Marsu neodiljivo podseća na Stounhendž koji se na Zemlji u Velikoj Britaniji.

Skot Vering iz UFO Sightings Daily je rekao: „Ovo je nešto neverovatno. U pitanju su dva kruga kamenja u čijem centru se nalazi kamenje koje formira kvadrat.“

Volker Maiwald, executive officer and habitat engineer of Crew 125 EuroMoonMars B mission, walks among the rock formations in the Utah desert

On je rekao da je video još neke slične građevine na drugim fotografijama NASA-e, istakavši da se često javljaju krugovi kamenja i to obično na malim brdima.

Prvi koji je uočio sličnost između čudne formacije na Marsu i čuvene kamene formacije na Zemlji je osoba iza Jutjub kanala po imenu Mister Enigma.

U jednom od njegovih snimaka, vlasnik video snimka je naveo da građevina neodoljivo podseća na kamenu formaciju Stounhendž koja se nalazi u Ejmsburiju, u Velikoj Britaniji.

Postoje brojne teorije o tome zbog čega je Stounhendž sagrađen, uključujući teorije o drevnoj astronomiji ili astrologiji, pošto je kamenje poređano tako da odgovara određenim astronomskim događajima.

NASA smatra da su sva otkrića koja su do sada napravili lovci na vanzemaljce ustvari posledicepareidolije – optičke iluzije do koje dolazi kada mozak pobrka nepoznate oblike i šablone sa sličnim, poznatim oblicima i šablonima, zbog čega recimo dolazi do uočavanja obrisa lica na kamenju.

(BKTV)

Share this post: