Pol Krejg Roberts: OBIČNI AMERIKANCI NE KONTROLIŠU NIŠTA, pobeda Hilari znači nuklearni rat!

pol krejg-roberts analiticar politikolog

Piše: Pol Krejg Roberts

Neokonzervativna ideologija američke svetske hegemonije vodi Sjedinjene Države i njihove vazale konfliktu sa Rusijom i Kinom.

Rizik otpočinjanja nuklearnog rata danas je veći nego što je bio u drugim istorijskim situacijama.

Moglo se misliti da će upravo ovo i biti glavno pitanje u predsedničkoj kampanji.

Ali, umesto toga stalno slušamo kako se govori o legalnosti Trampovog korišćenja poreskog zakonodavstva i o njegovim lojalnim odnosima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Neki smatraju da je osnovna „tačka dnevnog reda“ – krajnje neprijateljski odnos Hilari Klinton prema Putinu koji može prerasti u konflikt sa velikom nuklearnom silom.

Nedavne „debate“ pokazale su da je kandidatkinja Demokratske partije toliko neuka da smatra da je Putin – koji je izabran na demokratski način i ima ogromnu podršku u društvu – diktator.

Ali, šta mi zapravo znamo o dvoje kandidata za predsednika SAD?

Iza Hilari je dugački spisak skandala, počevši od Whitewater i Vins Foster do Bengazija i kršenja pravila nacionalne bezbednosti. Nju su potkupili oligarsi sa Vol strita, najveće banke i sistemi vojne bezbednosti.

Povrh svega, ona radi za interese drugih zemalja.

Jesu li vam potrebni dokazi? Lično bogatstvo Klintonove iznosi 120 miliona dolara.Goldman Sachs joj je platio 675 hiljada dolara za tri dvadesetominutna nastupa.

A šta znamo o Trampu? Njega oligarhija ne može da smisli, čak je Ministarstvu propagande, to jest američkim medijima, postavila zadatak da ga uništi.

Više je nego jasno da kandidaturu Klintonove može odobravati jedan odsto. Tramp je kandidat svih ostalih 99 odsto.

Nažalost, tih preostalih 99 posto su isuviše glupi, da bi to shvatili.

Štaviše, čak ako Tramp i pobedi – to ne znači da će on umeti da izađe na kraj sa klasom oligarhije.

Ona je pustila dubok koren u Vašingtonu i uspostavila kontrolu nad ekonomijom, spoljnom politikom, analitičkim centrima i medijima.

Obični Amerikanci ne kontrolišu ništa.

A šta treba da misli svet gledajući kako Trampa proklinju za to što ne želi rat sa Rusijom i ofšorizovanu američku ekonomiju?

Gde u američkoj politici evropski, britanski, kanadski, australijski i japanski vazali Vašingtona vide rukovodstvo zbog kojeg bi vredelo žrtvovati suverenitet i nezavisnost svoje spoljne politike?

Gde oni vide makar svetlucanje intelekta?

Zašto svet sve do danas uzde upravljanja prepušta najglupljoj, najodvratnijoj, najoholijoj, najpotkupljivijoj i najkrvavijoj vladi na planeti?

(Fakti)

Share this post: