PREVARA: EU NAMETNULA „ŠTEDLJIVE SIJALICE“ A DA UOPŠTE NISU TESTIRANE

 

sijalica

Neverovatno ali istinito, Evropska Unija je nametnula korišćenje takozvanih „štedljivih sijalica“ na osnovu ispitivanja u jednoj belgijskoj firmi na samo 5 uzoraka.

Moritz Gieselmann kinematograf snimio je dokumentarni film “Bulb fiction’  u kojem ispituje ispravnost zabrane klasičnih sijalica.

On kaže da je EU htela po svaku cenu da sprovede odluku o zabrani klasičnih sijalica, pa su tražili ispitivanja sa kojima bi potkrepili svoju odluku.

Birokratiji Evropske Unije ustvari uopšte nije bitno da li su „štedljive sijalice“ štetne i da li se njihovim korišćenjem štedi energija.

Tako je došlo do uvođenja veoma ozbiljne promene u zemljama EU a da je zapravo ispitivanje izvršeno na samo 5 uzoraka što je ispod nivoa totalnog amaterizma.

Najveći problem u „štedljivim sijalicama“ je ustvari živa koja je unutra. Potpuno je nebitno kolika je količina žive unutra, bitno je da je ima i da je opasna po zdravlje ljudi.

„Štedljive sijalice“ bez žive ne postoje i bez žive ne mogu da rade.

Reciklaža ovih sijalica je veoma teška i komplikovana a posle postupka recikliranja ostaju veoma otrovni materijali sa kojima se ne zna kako ih i gde deponovati.

U većini zemalja EU ostaci posle reciklaže ovih sijalica se deponuju zajedno sa nuklearnim otpadom.

U Srbiji ne postoji mogućnost obrade pregorelih „štedljivih sijalica“ niti postoje uputstva za odlaganje ovih sijalica. Pouzdano znamo da građani Srbije ove sijalice bacaju u kante za otpatke gde se one lome a živa izlazi u prirodu oko nas.

Treba znati da je živa najotrovniji elemenat na Zemlji.

Istinu o ovim sijalicama pročitajte u tekstu SMRT IZNAD GLAVA NAŠE DECE U ŠTEDLJIVIM SIJALICAMA.

Proćitajte Šta raditi ako se štedljiva sijalica razbije

 

Vestinet.rs

[adsenseyu2]

Share this post: