PUTIN „drži u šaci“ HILARI KLINTON!

putin-i-hilari-clinton

Američki telekanal ABC objavio je da je direktor FBI Džejms Komi rekao da je kandidatkinja Demokratske partije za predsednika SAD – Hilari Klinton – pokazivala „krajnju nemarnost“ prema tajnim informacijama dok je bila na položaju državnog sekretara.

FBI je objavio 189 stranica novih dokumenata povezanih sa „e-mail slučajem“, a tim novim dokumentima se ukazuje da je jedan od pomoćnika Klintonove – u vreme kada je ona bila u poseti Moskvi -u njenu hotelsku sobu doneo akt-torbu sa tajnim dokumentima.

A to je predstavljalo kršenje američkih bezbednosnih pravila.

Da sve bude nepovoljnije po Klintonovu, kada su ona i njen pomoćnik napustili hotelsku sobu – iza njih je ostao dokument koji je bio državna tajna.

FBI naglašava da su dokument – po njihovom izlasku – otkrili i uzeli saradnici „diplomatskog obezbeđenja“.

Ovo je za Klintonovu nova „nagazna mina“. Ona već ima probleme zbog korišćenja privatnog servera u vreme dok je bila državni sekretar – probleme koji izbornu vodu teraju na vodenicu njenog suparnika Donalda Trampa.

Komi je pre razotkrivanja „gafa iz Moskve“ tvrdio u slučaju sa privatnim serverom nema nikakve krivične odgovornosti Klintonove.

Mada u tekstu nema nikakvog povezivanja sa ovim novim slučajem, američki časopis Foreign Policyobjavio je da će Klintonova – postane li šef države – prema Rusiji voditi oštriju spoljnu politiku i od Baraka Obame.

FP posebno naglašava: „Agresivni pristup Klintonove Moskvi, koji podrazumeva da se Putinu ne sme verovati, a da na njegove poteze treba odgovarati silom, u oštrom je kontrastu sa predusretljivom Trampovom pozicijom.

Hilari njen pristup obavezuje na mnogo konfrontacioniju politiku u Siriji.

Sve ukazuje na to da bi ona pokušala da tamo – ali ne samo u Siriji – pritisne ruskog medveda“.

Ona je u oktobru prošle godine tražila da SAD „zatvore“ nebo nad Sirijom za sve avione osim svojih.

Američki ekspert za Rusiju Stiven Koen rekao je povodom svega FP:

„Ako neko ima nameru da kaže Rusiji: ,Obaraćemo vaše avione’, neka zna da je malo verovatno da će Putin u tom slučaju reći: ,Ako je tako, obustavljam letove’.

Sve može ići ka još većem krvoproliću“.

(Agencije)

Share this post: