RAZLIKA IZMEĐU NAS I ONIH KOJI NAS PRODAJU JE TA ŠTO ĆE ONI BITI BOGATI LEŠEVI

Postoji nekoliko formalnih ograničenja o proizvodnji i distrubuciji GMO hrane u Srbiji, ali se oni ne poštuju. Posebno se ne poštuju propisi koji nalažu kontrolu hrane koja ulazi iz inostranstva preko trgovinskih lanaca koji su svi vlasništvo stranaca, i na srpsko tržište se ubacuje najgori škart sa rokom trajanja koji upravo ističe.

 

Nedavna studija objavljena u časopisu „Reproduktivna toksikologija“, je još jedna u nizu laži biotehnološke industrije u vezi sa genetski modifikovanim organizmima.

Prema analizi koju je sproveo tim istraživača sa univerziteta centralne Šerbruk bolnice u Kvebeku u Kanadi, sto odsto trudnica i njihovih nerođenih beba, testirani su pozitivno na GMO toksine u krvi, što dokazuje da se transegeni materijali nisu efikasno razložili i eliminisali tokom varenja, kao što nam je to, svima bilo rečeno.

U novom dokumentarnom filmu Džefri Smita „Genetički rulet“, vršeno je ispitivanje krvi kod 30 trudnica i 39 onih koji to nisu. Istraživački tim predvođen Aziz Arisom i Semjuel Leblankom, tražio je glifosat i glufosinat, aktivne sastojke raznih herbicida kao i Cry1Ab i BT toksine, kao i nekoliko metabolita.

Nakon posmatranja, primetili su da one osobe koje nisu bile trudne, su imale viskok nivo glifosata i glufosinata u svojoj krvi, dok to trudnice nisu imale, objašnjavajući tu pojavu kao neku vrstu metaboličkih promena koje se odvijaju kada žene zatrudne.

Što se tiče, međutim, ostalih hemikalija 100 odsto testiranih trudnica i njihovih nerođenih beba bile su pozitivne na trimetilfosfiniko-propionsku kiselinu(3-MMPA), metabolit glufosinata, BT toksin i CRY1AB.

Ovo je veoma zabrinjavajuć podatak, jer pokazuje da su ovi otrovi ušli u organizam testiranih žena kao i u njihov plod preko GMO hrane, efikasno zaobilazeći digestivni sistem trudnica, uspevajući da prodru i u krvotok nerođene dece.

 

Dugoročni zdravstveni efekti takvom izlaganju GMO toksinima nisu poznati, jer nisu ni istraženi, ali zdravom logikom idući, možemo razumenti da nikako neće biti dobri.

Druga nedavna studija pokazala je da pacovi hranjeni GM kukuruzom koji sadrži CRY1AB otrov, su dobili strašne tumore po celom telu.

Film „Genetski rulet“, nije mogao stići u boljem trenutku. Ovaj film, pored drugih informacija sardži i intervjue sa poloprivrednicima, naučnicima, lekarima, vaspitačima i kuvarima, koji istražuju opasnosti genetski modifikovanih namirnica. Ovaj film, istražuje sve, od osnovnih kriterijuma koji definišu genetski modifikovane organizme do uticaja njih samih na čovečanstvo, kao i vezu GM hrane sa usponom urođenih defekata, autizma, alergije i crevnih oštećenja.

Američka FDA ignoriše opasnosti od genetski modifikovanih organizama.

Istorija GMO je povezana sa svim vrstama korupcije i prevara.

Američka akademija za medicinu, izjavila je 2009. godine, da nekoliko ispitivanja na životinjama ukazuju na ozbiljne zdravstvene rizike povezane sa genetski modifikovanom hranom. Ti nalazi uključivali su neplodnost ljudi, imunološke probleme, promene u glavnim organima organizma i gastrointestinalnog sistema, ubrzano starenje, i pogrešna regulacija insulina.

Ovi nalazi su morali da pokrenu razna lekarska udruženja i uopšte, medicinsku javnost, da edukuju svoje pacijente, medicinsku zajednicu i javnost, kako bi izbegli GM hranu.

Međutim, američka agencija za hranu i lekove FDA, je i dalje tvrdila da nemaju nikakve informacije koje bi upućivale na to da je GMO hrana značajno drugačija od konvencionalne hrane, pa zbog toga i nisu potrebna testiranja, te je stoga i bezbedna da se jede.

 

Istina je ustvari, da su određeni naučni krugovi stalno upozoravali FDA o zdravstvenim i ekološkim opasnostima GMO hrane.

Zbog političkih i finansijskih interesa, ovi nalazi su takođe redovno ignorisani i od strane američke vlade.

Obzirom da Amerika zastupa interese proizvođača GMO hrane bez obzira na njen poguban uticaj, poznato je da nema države u kojoj se otvoreno ili skriveno ne distribuira ova hrana.

U Srbiji ne postoje centri niti laboratorije koje se bave ovim problemom, iz više razloga a osnovna su dva: Prvo, tehnološka i tehnička opremljenost za izučavanje uticaja GMO na organizme je u tako bednom stanju da to nije moguće izvesti, Drugo, u svim prethodnim vladama a posebno u prošloj uticaj proizvođača GMO hrane je bio toliko veliki da bilo kakav potez koji bi im ugrozio namere prodora na tržište nije dolazio u obzir.

Postoji nekoliko formalnih ograničenja o proizvodnji i distrubuciji GMO hrane u Srbiji, ali se oni ne poštuju.

Posebno se ne poštuju propisi koji nalažu kontrolu hrane koja ulazi iz inostranstva preko trgovinskih lanaca koji su svi vlasništvo stranaca, i na srpsko tržište se ubacuje najgori škart sa rokom trajanja koji upravo ističe.

Sva škart hrana u Evropskoj uniji završava na srpskim stolovima a naročito hrana kojoj ističe rok za par meseci koja se kao takva otpisuje i unosi u Srbiju.

I pored svega ta škart hrana je najskuplja u Evropi baš ovde, jer je dosadašnja vlast u poslednjih 12 godina svoj narod prodala strancima zarad procenta i mita koji su dobijali.

Zato nemojte imati nikakvu zabludu, Vi, vaša deca, vaša cela porodica, u sebi pouzdano nosite CRY1AB otrov koji izaziva rak.

Samo je pitanje dana kada će genetski okidač proraditi i kada ćete jednog jutra konstatovati da vaš život više nije isti kao juče što je bio.

Nas političke budale tretiraju kao stoku, u svojim plitkim mozgovima nadaju se da će im pokradeni novac doneti blagostanje, te zato prodaju narod i državu, ne sluteći da i oni i njihova deca u sebi nose ne samo CRY1AB nego još mnogo toga

 

autor: Ivan Novak za Vestinet.rs
 
 
 

Share this post:

  • Pingback: ZAŠTO ĆE KOLETU I MONSANTU USPETI ŠTO NIKOME NIJE – DA UJEDINE SRBIJU | NEGOSLAVLJE()