SAJENTOLOŠKA CRKVA POČINJE PROGRAM STVARANJA NOVOG SVETA NAROČITIM SPOSOBNOSTIMA

sajentoloska-crkva-florida02

Glumci Tom Kruz, Džon Travolta i Keli Preston pridružili su se ostalim uvaženim članovima sajentološke zajednice ove nedelje na svečanom otvaranju ogromne zgrade u Klirvoteru, u kojoj će se održavati „najznačajniji projekat Crkve“, tvrde upućeni.

Crkveni poglavar Dejvid Miskevidž predsedavao je ceremoniji koja je trajala samo osam minuta i završena je bacanjem zlatnih konfeta. Miskevidž je zatim poveo prvu grupu vernika u zdanje u kome će se odvijati i prvi put biti predstavljen dugo očekivani program supersnage „Super pauer“.

Iako je osnivač sajentologa L. Ron Habard taj program osmislio još sedamdesetiih, Crkva nije želela da ga započne dok ne izgradi primerenu građevinu, piše „Tampa bej tajms“. Habard je tvrdio da će program „Super pauer“ omogućiti sajentolozima da razviju naročite sposobnosti i „stvore novi svet“.

[adsenseyu5]

Temelji Fleg bildinga postavljeni su 1998. godine. Oko imanja su podignute visoke ograde i posađeno je drveće, a zbog ceremonije su bile zatvorene okolne ulice, pa čak i trotoari. Svakoga ko je želeo da prođe zaustavljalo je posebno crkveno obezbeđenje. Medijima, naravno, nije bio dozvoljen pristup.

Ipak, „Tampa bej tajms“ piše da se na petom spratu zgrade nalaze prostorije za program „Super pauer“, u kojima su posebno osmišljene sprave koje bi trebalo da poboljšaju čovekovu „perceptiku“, kako ju je zvao Habard.

sajentoloska-crkva-florida

Tamo je navodno i posebna oprema koja bi ljudima trebalo da omogući iskustvo smanjene gravitacije. Na šestom spratu nalazi se velika traka za trčanje, jer će sajentolozi trčati „dok ne dosegnu prosvetljenje“, pisao je Habard.

U kampanji u kojoj se godinama skupljao novac za ovu najveću i najskuplju građevinu Sajentološke crkve do 2011. godine prikupljeno je više od 145 miliona dolara.

Osnivač crkve preživeo kliničku smrt

Čuvena rečenica Lafajeta Ronalda Habarda (1911-1986). osnivača sajentologije (Sajentološke prkve), jedne od medijski najzastupljenijih sekti, koja je za svega pedesetak godina postojanja uspela da stekne 10.000.000 vernika u oko 120 država sveta:„ Ako čovek zaista želi da zaradi milion dolara, najbolji način za to je da osnuje svoju religiju.”

Ronald Habard je inače bio pisac naučnofantastične proze, sklon transcendentalnom. U mladosti je sa ocem, pomorskim oficirom američke vojske, često putovao na Daleki istok i u Indiju, gde se dodatno upoznao sa hinduizmom, budizmom i okultizmom.

Preživeo je kliničku smrt od 8 minuta. Sajentološku crkvu je osnovao 1950. godine, a posle njegove smrti 1986. godine ostalo je 556 pisanih dela, oko 3.000 sati snimljenih predavanja i više od 100 filmova.

Sajentolozi u svetu imaju oko 3.200 svojih objekata, cena osnovnog početnog kursa kod njih je 2.000 dolara, a kompletnog kursa 350.000 dolara.

Pojedine holivudske zvezde ne kriju svoje članstvo u ovoj sekti, kao Tom Kruz i Džon Travolta, a velike finansijske i političke  afere u Americi se brzo zataškavaju i sajentolozi uživaju podršku Bele kuće, posebno od kada je na njenom čelu bio Bil Klinton kome su finansijski i medijski izuzetno pomogli u predizbornoj kampanji.

Sajetologija ili Sajentološka crkva, osnovana 1950. godine u Los Anđelesu, sa preko 10 miliona vernika u više od 120 država sveta,  poznata po  aferama krađe poverljivih dokumenata u političkim vrhovima mnogih država.

(Vestinet.rs,Index)

[adsenseyu1]

Share this post: