ŠEĆER RAZARA ORGANIZAM, IZAZIVA I HRANI RAK

 

Šećer i kukuruzni sirup, sa visokim nivoom fruktoze (HFCS), ne nalaze se samo u bezalkoholnim  pićima,  kolačima  i slatkišima. Takođe su „sakriveni“ u većini hrane koja je obrađena, kao što su začini i sosovi. Ponekad, najslađi sastojci u tim namirnicama, maskirani su kao dektroze ili kukuruzni sirup, koji je verovatno genetski modifikovan, umesto pravog šećera.

Dakle, zaključak nije teško izvesti, šećer je sveprisutan u standradnoj ishrani.

Hrana iz prodavnica, kioska za brzu hranu, pa čak i u ekskluzivnim restoranima, obično je prepuna ili šećerom ili HFCS.

Visoka fruktoza koju sadrži kukuruzni sirup  postao je najčešći zaslađivač, jer je jeftiniji i slađi od običnog šećera. Mnogi kažu da je on gori po zdravlje čoveka. Velika količina HFCS-a odlazi direktno u jetru, pre nego što se metaboliše bilo gde u vašem organizmu. Ono što se ne iskoristi kao energija iz HFCS-a, taloži se kao salo u vašem telu.

Čak i u nekim  instant formulama je nađen šećer ili HFCS, u ekvivalentnim količinama koju imaju limenke sode. Znači da se deca navuku na šećer po rođenju, jer šećer i HFCS mogu da izazovu naviku.

Od kako je šećer postao uobičajena roba u svakom domaćinstvu u 18. veku, potrošnja šećera je porasla enormno. Od četiri kilograma, po osobi, godišnje, sada se troši oko 90 kilograma šećera godišnje. HFCS upotreba je skočila na više od deset hiljada odsto, od njegovog uvođenja u prerađenu hranu i pića, 1970. godine.

Gojaznost je očigledan problem. Sada je problem sa gojaznošću veći nego ikada pre. U ekonomski razvijenim zemljama, otprilike, jedna trećina stanovnika su gojazni, a druga trećina ima preteranu težinu.

Ako se hranite sa dijetom koja sadrži nizak nivo masnoće, to će samo štetiti vašem zdravlju.

Našem telu je potrebna prirodna, dobra masnoća.

Gojaznost i preterana težina mogu dovesti do pogoršanja zdravlja i bolesti, kao što je dijabetes. Oni takođe mogu izazvati bolesti bubrega. A ako nastavite da se hranite isto ili drugim rečima, prehrambene navike vam ostaju iste, to će vas sigurno odvesti na put visokog krvnog pritiska, arterioskleroze, srčanih napada i šloga.

Povećano unošenje HFCS-a se poklapa sa porastom bolesti takozvane bezalkoholne masne jetre.

Mnogi su skloni da naprave još veće greške po svoje zdravlje, kada pokušaju da se „skinu“ sa šećera. Oni potpuno eliminušu šećer ili kukuruzni sirup u ishrani i zamene ga sa veštačkim zaslađivačima, poput aspartama. To dovodi samo do zamene problema u vašem organizmu, umesto fizičkih dobijate neurološke probleme, a u međuvremenu, dobijate i dalje na težini.

Možete koristiti šećer napravljen od biljke Stevia, kao zdravu zamenu za šećer.

Još jedna od većih grešaka koje možete napraviti je da prestanete da jedete slatkiše i pijete klasične sokove prepune šećera, dok nastavljate da se hranite po restoranima brze hrane ili pravite obroke kod kuće sa mesom koje je već obrađeno.

Trebalo bi postepeno da prekinete sa potpunom takozvanom američkom ishranom, kao što je prerađeno meso, obroci brze hrane, jer  većina njih sadrži šećer ili HFCS.

Naučna istraživanja utvrđuju da potrošnja mnogo šećera ili HFCS, dovodi do raka. Anaerobne ćelije raka napreduju uz pomoć šećera. Zavise od fermentirane glukoze (šećera) da bi i dalje imale energiju, jer su izgubile sposobnost da se metabolišu kiseonikom.

To je jedan od razloga zbog čega alternativni terapeuti strogo zabranjuju konzumiranje šećera. Naravno, ni onkolozi po bolnicama ne ohrabruju konzumiranje istog. Trebalo bi gledati malo šire, svi mi sadržimo plutajuće ćelije raka u organizmu, koje se nisu razvile u tumor.

Prirodne fruktoze u voću su sasvim u redu.

Međutim, visok procenat dodatog šećera/HFCS-a će samo ohrabriti ćelije raka i izazvati druge zdravstvene probleme, koji su već pomenuti.

Vestinet.rs
 

 

Share this post: