ŠOKANTNO! Soroš žestoko napao Trampa ovim rečima!

soros

Milijarder Džordž Soroš izneo je kritike na račun novoizabranog Predsednika SAD-a Donalda Trampa, nazvavši ga „diktatorom u najavi“, koji će ugroziti budućnost novog svetskog poretka.

Govoreći za „Project Syndicate“, Soroš se prisetio odrastanja za vreme nacističkog i sovjetskog režima u Mađarskoj, rekavši da su:

– Različiti oblici zatvorenog društva, od nacističkih, preko mafijaških država, ponovo u usponu.

Milijarder je zatim otpočeo seriju kritika na račun Donalda Trampa, ali i njegovih birača.

– Oni koji su glasali za Trampa, opredelili su se za prevaranta, čoveka koji će biti diktator. Kada je Hilari Klinton izgubila, i Amerika je izgubila mogućnost da „promoviše“ demokratiju u ostatku sveta – rekao je Soroš.

On se osvrnuo i na kabinet novog Predsednika SAD-a, rekavši da su u pitanju „nekompetentni ekstremisti i penzionisani generali“.

Soroš nije propustio ni da osudi navodni uticaj Vladimira Putina na predizbornu kampanju u Americi.

– Prvo je (Putin) pokušao da kontroliše društvene mreže. Zatim je sjsjnim potezom, preko kompanija koje drže ovu vrstu medija, širio dezinformacije i destabilizovao demokratski poredak. Tako je Tramp izabran – rekao je milijarder.

Nastavio je u slučnom tonu, rekavši da je Putin bio uplašen revolucijama u Gruziji i Ukrajini, vešto izbegavši da pomene svoju ulogu u ovim dešavanjima.

Završio je konstatacijom da su „Ujedinjene nacije na rubu propasti, zbog stagnacije ekonomskog rasta i migrantske krize koja je izmakla kontroli“.

(Infowars)

Share this post: