SRPSKA PIRAMIDA ČUVA OD SMAKA SVETA

Ako želite da preživite smak sveta planiran za 21. decmebar, idite bliže srpskoj planini Rtanj.

U poslednje vreme sve češće govore da ovde, kao i na ruskom Altaju i na francuskoj planii Bjugaraš može da se spase život, ujedno da se popije lokalni čaj od lekovitih trava ili da se nađe blago koje je na vrhu planine nekada sakrio čarobnjak.

U principu okolina Rtnja je idealno mesto kako za odmor, tako i za aktivni – za paraglajdere, na primer. Ali sad se u okolnim hotelima  rezervišu mesta mal te ne za čitave porodice. Listovi se šarene od naslova poput Par iz Austrije pred smak sveta ide na Rtanj.

Direktor turističkog kompleksa Rtanj Nebojša Gajić kaže da je broj rezervacija u poslednje vreme skočio za 50% i da mnogi zaista vide ovdašnja mesta kao utočište. To je nekakva paranoja, ja lično u smak sveta ne verujem, ali mnogi veruju, kaže on. U svakom slučaju planina Rtanj visoka jedan i po kilometar neverovatno je zagonetno mesto, kaže Gajić.

– Kada počne neko nevreme, to su stvarno jaki gromovi i, bog me, ne pamtim koliko puta mi je sagorelo sve, od kompjutera, pa do… Nema zaštite za to. To je kao kanonada, ono, kad biju topovi. Moguće da su ovo vanzemaljci, ja ih nisam video.

E, sad se tu globe oko toga, da l’ je to ruku delo ljudskih ili je to priroda uradila? Sada ovde kao i za Rtanj govore da je to bilo pod vodom, da je ovde bilo Panonsko more, pa sad ima nekih hiljadu stvari… Ne znam ni ja šta bih o tome rekao.

A bivši muzički producent i najpoznatiji lokalni stanovnik Dragan Šou je video vanzemaljce.

– Visine su 2-2,5 metra. Prelepi su. Strahovito lepi! Drugo, oni nas vole, jer oni su nas zato stvarali.


Dragan Šou ima svoju koncepciju šta je Rtanj.

– On je, prvo, centar zemljine kugle ovde. Drugo, ovde obitava bog Ra. To je piramida, koja je građena u svrhu praćenja razvoja zemljine kugle. Tu su naši tvorci, naše tate. Bogovi su živeli sa nama na zemlji. Grčka i egipatska mitologija govore o tome.

Ko je gradio egipatske piramide, nego naše tate? Ko može 20 hiljada tona kamena da podigne? Pa današnjim dizalicama ne mogu to da urade!

Istina, u smak sveta naš sagovornik ne veruje, mada priznaje da apokaliptički turizam ide na ruku ovim krajevima.

– To je prelepo za nas, za ugostitelje, za rad ovde na Rtnju, i tako dalje. Hvala tim turistima, ali, ponovo odgovorno tvrdim, smaka sveta neće biti. Smak sveta je počeo od stvaranja sveta.

Čuveni srpski nuklearni fizičar Ljubo Ristovski odavno proučava fenomen planine Rtanj. U prepisci sa Glasom Rusije on je između ostalog ukazao na čuven fenomen: na vrhu ove srpske planine, piramidi u Bosni i na nekim piramidama u Iranu fiksirano je elektromagnetno zračenje iste frekvencije od 28 kiloherca.

U stvari energetika planine Rtanj je najveća zagonetka koja upravo i rađa mnoštvo teorija, naučnih i mističkih.

Saša Nađfej, izvršni direktor organizacije Duh Rtnja, koja od 21. do 23. decembra organizuje naučnu konferenciju na licu mesta, objasnio nam je stav profesora Ljube Ristovskog, a ujedno predstavio i druge podatke.

Po rečima Nadžfeja, posle proučavanja energetskog polja planine Rtanj naučnici su došli do zanimljivih zaključaka. Ako se objasni pojednostavljeno: piramida komunicira sa Kosmosom.

– Rtanj apsorbuje kosmičku energiju i negativne energije oko samog Rtnja i transformiše ih u pozitivnu energiju, koja izbija na obodima same planine, gde smo čak i locirali pojedine energetske tačke u vidu lokalizovanih energetskih snopova koji izbijaju u nekim delovima podnožja samog Rtnja u vidu energetskih vulkana.

Znači, objašnjava Saša Nađfej, Rtanj kao i svaka piramida poseduje odgovarajuće karakteristike u slučaju da se neka negativna energija uputi ka Zemlji. Rtanj može da je ublaži. Kao i da je pojača. Druga je stvar što Duh Rtnja kategorički ne podržava koncepciju o smaku sveta i povodom ove srpske planine smatra je tipičnom novinskom patkom.

U prepisci sa Glasom Rusije profesor Ljubo Ristovski je takođe saopštio da po njegovom mišljenju boravak na Rtnju koristan je za zdravlje, ako se čovek razmatra ne samo kao telesno, već i kao energetsko biće.

Naučnici su ustanovili da posle nedelju dana provedenih ovde, poboljšava se hemoglobin, pa i dva puta po 15 minuta na Rtnju jednako je po efektu kao mesec u sanatorijumu. Ko je ili šta napravilo ovu neobičnu planinu? Naučnici nisu jedinstveni u mišljenju, kaže Saša Nadžfej.


– Što se njegove geometrije tiče – on isključuje mogućnost da je takva geometrija nastala uticajem atmosferskih prilika, uticajem vetrova, kiša itd. Znači, to je perfektna geometrija koja je u zlatnom preseku, čiji su krakovi takođe u geometrijskoj srazmeri, čiji se nagibi preslikavaju sa severne na južnu stranu.

– Rtanj je krečnjačka planina, koja je po nama, istraživačima centra Duh Rtnja i po mom ličnom mišljenju, oblikovana planina u jasan i pravilan piramidalni oblik. To je uradila neka ili inteligentna sila ili inteligentna ruka. U krečnjaku ima i silicijuma mnogo.

Silicijum na molekularnom nivou ima rešetku Keopsove piramide. U tu gigantsku piramidalnu strukturu Rtnja je utkano mnogo molekularnih mikropiramida, koje takođe imaju sposobnost prelamanja, kada su mikrotalasi, kada su te fine vibratorne energije u pitanju. I kada vi kombinujete gigantski krečnjak, gigantsku piramidu – tu su efekti zaista izuzetni.

Vi znate da ako postavite običnu kartonsku piramidu – a to je patentirao češki istraživač Karl Drbal 1964. godine – orijentisano stranama sveta i stavite list žileta u nju da bude orijentisan u pravcima zapad-istok, vi ćete bez problema naoštriti tu oštricu žileta. Zamislite šta jedna gigantska piramida od kilometar i po visine može da uradi.

Verovati ili ne u predstojeću Apokalipsu lična je stvar svakog. Na kraju samo da isaknemo da ako kraja sveta ne bude, sve jedno ima smisla posetiti Rtanj, makar zbog romantičnog usamljeničkog odmora. utvrđeno je da rtanjski čaj koji raste samo ovde i to sa južne strane planine predstavlja jak afrodizijak…

 

Autor: Timur Blohin

Glas Rusije

Share this post: