ŠTA MEDICINA NIJE REKLA ANĐELINI DŽOLI

Verovatno ste čuli za odluku Anđeline Džoli koja se podvrgla odstranjivanju dojki nakon što je saznala da je pozitivna na genetsku mutaciju BRCA1.

 

Da li je slavnoj glumici rečena cela istina o genu BRCA1 i njenom riziku od obolevanja od raka dojke?

Moderna medicina tvrdi da  pomenuti gen donosi i do 87% veći rizik od raka dojke ili jajnika.
Da li je to uistinu tako?

Povezanost raka i BRCA mutacije nije još naučno potvrđena

Američki Nacionalni zavod za rak (National Cancer Institute, NCI) na svojim stranicama daje sledeću izjavu, koja bi mogla uznemiriti Anđelinu Džoli i druge žrtve propagande protiv BRCA 1 gena.

„Važno je naglasiti da je većina istraživanja povezanih sa BRCA1 i BRCA2 izvedena u velikim porodicama, s mnogo članova obolelih or raka. Budući da članovi porodice dele i druge gene, a žive u istoj okolini, moguće je da je velik broj slučajeva raka u tim porodicama posledica drugih genetskih i ekoloških faktora.

Stoga procene rizika od raka u ovim istraživanjima možda ne odražavaju tačno rizik koji nosioci pomenutih mutacija snose u celoj populaciji. „

Nadam se da vam je jasna apsurdnost napisanog.

Zapravo, NCI otvoreno izjavljuje da rizik od raka može zavisiti o brojnim genetskim i prostornim faktorima.

Pojednostavljeno rečeno, NCI zapravo i ne zna koliko je BRCA mutacija povezana s povećanim rizikom od raka.

Nema ni podataka iz dugoročnih istraživanja žena s BRCA mutacijom.

Stoga, zaključuje NCI, povećani procenat rizika od raka je samo procena, koja mora biti potvrđena dodatnim istraživanjima.

Geni nisu sudbina

Imate li BRCA mutaciju, ne morate biti uplašeni.

Geni nisu sudbina. Vaše zdravlje u velikoj meri zavisi i o vašem životnom stilu.

Ekspresija gena (njihovo ponašanje) zavisi o vašim životnim navikama, hrani i izloženosti toksinima.

U maju ove godine održan je Healing Summit, skup na kojem su stručne osobe iznele mišljenja o genetici i prevenciji raka.

Tako je dr Džon Asplei izjavio da hrana direktno utiče na naše gene. Ako se hranimo zagađenom hranom iz toksičnog okruženja, geni će proizvesti bolest.

Prema dr Aspleiju, „uz prikladnu dijetu i čist okolinu, geni će uvek proizvesti otporne i zdrave ćelije, nikad ćelije raka.“

„Ako to ne naučimo, moraćemo amputirati većinu delova tela. Boli me srce za Angelinu i želim joj sve najbolje „, rekao je.

Prirodna protivteža BRCA mutaciji

Neutralisati štetan efekat genetske mutacije možete ako usvojite ove prirodne i neinvazivne metode prevencije raka.

Uzimanje vitamina D je najjednostavniji način smanjenja rizika od raka dojke, čak i za one koji nose naveden mutirani gen.

Istraživanje dr Susane Gonzalo pokazalo je da ovaj vitamin igra značajnu ulogu u sprečavanju aktivacije mutiranog gena BRCA1.

Ima i drugih prehrambenih sastojaka koji se suprotstavljaju raku.

U medicinskom časopisu Cancer Epidemiologi, Biomarkers & Prevention, objavljeni su rezultati istraživanja poljskog naučnika o preventivnoj ulozi minerala selena.

Istraživanje je pokazalo da uzimanje minerala selena u dozi od 276 mcg dnevno u trajanju 1-3 meseca značajno smanjuje oštećenja ćelija kod žena sa mutacijom BRCA1 u odnosu na žene koje nisu dobijale taj mineral.
Selen je, dakle, takođe dobra preventiva za žene koje nose mutirani gen BRCA1.

Dalja istraživanja ukazala su i na povoljan učinak masnih kiselina omega-3.

Budući da vitamin D, selen i zdrave masne kiseline smanjuju rizik od raka dojke, uzimanje tih sastojaka zvuči bolje nego trošenje $ 1000 na genetska testiranja i izvođenje radikalnih operacija.

Konvencionalna medicina i mediji sa kojima ona sarađuje nesklona su objavljivanju pomenutih činjenica, jer na prodaji vitamina, minerala i masnih kiselina ne mogu zaraditi milijarde.

Samo dobro informisana osoba može razlučiti istinu od propagande s kojom se služi farmaceutska medicina.

Prirodni sastojci koji sprečavaju malignost BRCA1 gena su u:

Grožđu, ČOKOLADI, Kikirikiju

Za sada je poznato 249 prirodnih spojeva koji – kako su zaključili naučnici – onemogućavaju stvaranje raka dojki ili ga uništavaju bez obzira na stadijum.

Ovo su neke:

Semenke lana, Semenke marelice (kajsije), Askorbinska kiselina – prirodni vitamin C, Prirodni vitamin D, K10, Riboflavin, Nijacin, Maslinovo ulje Riblje ulje i Omega 3, Ulje lana, Ulje konoplje, Ananas i bromalin, Zeleni čaj, Aronija, Jod, Ginseng, Soda bikarbona, Tibikus – Japanski vodeni kristali ili vodeni kefir – probiotik, Kokosovo ulje i mast, Folna kiselina, Melatonin i pravilno spavanje, Magnezijum

 

Velimir Gašparić (transformacijasvijesti)

Share this post: