ŠTA TO IZRAELCI ZNAJU? Rat u Ukrajini će 2018. godine…

Poznati ukrajinski političar i bivši poslanik iz Hersona – Aleksej Žuravko – objavio je da je kroz njegov grad „u pravcu Donbasa” prošla kolona tenkova.

Na internet je postavio snimak dela kontrole koji su napravili očevici.

Uz vaj propratni tekst:

„Iz Hersona sam dobio ovaj video sa kamionima koji transportuju tenkove. Velika kolona vojne tehnike je otišla prema Donbasu. Očevici tvrde da se ovaj deo tenkovske kolone zaustavio na jednom sporednom putu, čekajući njen ostatak”.

Žuravko je ukazao da žitelji Hersona takvu kolonu teške ratne tehnike „nikada ranije nisu videli”.

U Donbasu je trenutno na snazi „novogodišnja obustava vatre”, ali je – po procenama i nezavisnih vojnih posmatrača – koncentracija ukrajinskih trupa i teškog naoružanja uz bivše linije frontova „veća nego ikada”.

Poznati izraelski geopolitičar i ekspert za bezbednost – bivši šef obaveštajne službe „Nativ” Jakov Kedmi – rekao je povodom očekivanja mnogih u Kijevu da će im američko-kanadske isporuke savremenog oružja pomoći da pobede u ratu protiv Donbasa i da će im u tome i NATO pomoći:

„To su gluposti! Rat NATO protiv Rusije na teritoriji Ukrajine naprosto je nemoguć. Čak i ako ruska armija bude marširala na Lavov – ni jedan zapadni vojnik neće doći u Ukrajinu da gine. Svrha Minskih sporazuma bila je da malo smanje napetost i da `kupe` vreme”.

(Mediji)

Share this post: