TAKO TREBA: Albanac koji je igrao u Partizanu prozivao crno-bele i Srbiju! Zvezdina legenda mu odbrusila za sve pare!

Foto: MN Press

Bivši fudbaler Partizana i Dinama iz Zagreba Kujtim Šalja u negativnom kontekstu je pričao o crno-belima i Srbiji.

Nekadašnji albanski fudbaler je za hrvatski list „24 sata“ evocirao uspomene na dane kada je igrao u ligi SFRJ.

Šalja se prisetio utakmice iz 1988. godine kada je protiv Partizana igrao u Kupu Jugoslavije u dresu Sportske čete JNA, timu sastavljenom od igrača iz prve lige koji su tokom odsluženja vojnog roka održavali formu u ovoj ekipi.

– I igramo 1988. Kup protiv Partizana kao Sportska četa. I na poluvremenu vodimo 1:0! Ej, protiv Partizana. I u svlačionicu ulazi general, mislim da je bio Veljko Kadijević.

Bled kao krpa. Viče: „Jeste normalni? Šta radite, koji vam je ku…?“ I mi izgubimo snagu i primimo četiri gola. Nismo bili spremni, ha, ha – pričao je Šalja neprimereno prozivajući pokojnog čoveka.

Selektor Sportske čete bio je tada Stanislav Karasi, inače legenda Crvene zvezde.

– To je izjavio? Ma, nema veze sa istinom! To su gluposti! Sve što je rekao je neistina. Van svake pameti je pričati takve stvari – rekao je Karasi za Kurir.

Šalja je, sa druge strane, opleo i generalno po Srbima.

– Kako sam Albanac i dinamovac, tukli su me u Nišu, Sarajevu, Banjaluci, Beogradu… Sudije su samo okretale glavu. Hteli su da me ubiju. Nikoga nisu tako tukli u prvenstvu.

Predstavljao sam Kosovara i dinamovca, a to je u Srbiji bila ubitačna kombinacija. Bobana, Šukera i ostale protivnici, pa i sudije, čak su i simpatisali.

Kad bih u Beogradu izašao na stadion i kad bi spiker pročitao moje ime, stadion bi se prolomio od zvižduka. Morao sam da nosim čepiće za uši – pokušao je Šalja da bude duhovit.

(Mediji)

Share this post: