TOM HENKS: Kosovo je oduvek bilo srpsko, a Srbi će jednog dana uspeti da vrate svoju zemlјu!

tom-hanks

Poznati holivudski glumac Tom Henks izjavio je u emisiji kablovske stanice „E!” da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će jednog dana Srbi uspeti da vrate svoju zemlјu.

Govoreći o snimanju filma o istorijatu nastanka izraelske države, u produkciji Stivena Spilberga, Tom Henks je uporedio Jevreje sa stradanjem kosovskih Srba.

„Jevreji su za vreme Drugog svetskog rata doživeli holokaust, a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godinama ranije.

I pored svega toga, nikada nisu gubili veru u svoje korene i nadu da će vratiti svoju zemlјu, pa su se ceo jedan milenijum pozdravlјali sa ’Dogodine u Jerusalimu’.

Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu”, izjavio je poznati oskarovac.

„Na Kosovu su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kralјeve, a onda su došli Albanci i proterali Srbe.

Krajem 20. veka na Srbe su padale i NATO bombe, ali oni i dalјe ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore „Kosovo je Srbija”, poput nekada Jevreja, koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlјu, pa možda to bude slučaj i sa Srbima”, zaklјučio je Henks.

Malo je poznato da je Tom Henks pravoslavne veroispovesti. Grčkoj pravoslavnoj crkvi je prišao 1988. godine, posle ženidbe s Ritom Vilson.

(Politika)

Share this post: