UVOD U ZABRANU GAJENJA ORGANSKE HRANE

Teksas- Specijalni policijski „SWAT“ tim upao je na jednu malu farmu od 4 ara koja proizvodi organsku hranu, uništavajući sve ispred sebe, navodno tražeći marihuanu.

 Nakon desetočasovnog napada, uništavajući sve biljke i povrće koje su zatekli, policija nije uspela da pronađe nikakve dokaze o drogi.

Vlasnik „Edenskog vrta“, Shellie Smith, rekao je da su specijalci uz pretnju pištolja i drugog oružja, držali njega i petoro zaposlenih sa lisicama na rukama deset sati, dok su pretresali imovinu, krčili biljke i uništavali delove farme.

On je takođe izjavio da povod za ovakvo delovanje policije nije bio samo taj da se na njegovoj farmi gaji marihuana, nego i da ostale pojave nisu bile u skladu sa zakonima koji vladaju u toj državi, kao što je napr., trava koja je bila previše visoka, žbunje koje je raslo suviše blizu ulice, kauč i klavir koji su stajali u dvorištu i iscepana drva koja nisu uredno složena.

farma-organska-hrana02Organska hrana

Policija je po njegovim rečima zaplenila i uništila 20 žbunja kupina, 30 stabljika paradajza i po 20 stabljika suncokreta, paprika, krastavca i ostalog bilja,

„Policija uopšte nije pravila razliku, prilikom krčenja biljaka, između sadnica paradajza, nekog drugog bilja i marihuane. Njima je sve delovalo isto. Mi nikome nismo načinili štetu i nikoga nismo ugrozili.

gmo-farmaGMO hrana

Ovo je moja zemlja, i ja, kao i moji zaposleni imamo pravo da budemo sigurni na svojoj imovini. Zahtevaću izvinjenje i nadoknadu materijalne štete koja je ovom prilikom učinjena!“ dodao je Smith, kome je ovom prilikom uručena i kazna za neplaćenu kartu za parkiranje.

(Vestinet.rs)

Share this post:

  • Pingback: #Srbija #GMO UVOD U ZABRANU GAJENJA ORGANSKE HR...()