ZARADIO NOVAC U SISTEMU GLOBALNOG HAOSA

Uobičajeno je videti Džordža Soroša kao glavnu figuru globalne popularnosti jer on već decenijama investira širom sveta. Donirao je više od 8 milijardi dolara u svoju fondaciju koju je nazvao „Open Society Foundation“. A to je samo jedna donacija!

Soroš ima i drugu stranu, za koju moramo reći da uopšte nije prijatna! Totalna suprotnost!

Rođen je, odrastao i živeo u Mađarskoj sve do kasnih tinejdžerskih godina.

Njegova fondacija je osnovana davne 1979.godine. Bila je vodeća, dobrotvorna i poverljiva, ali Soroš je priznao da su njegovi motivi za osnivanje fondacije bili sebični jer je samo hteo da napravi „poreski trik“.

Fondacija je optužena da štiti špijune i podriva nacionalne valute. Njegova investiciona strategija ide sa ciljem da uništi nekoliko nacionalnih valuta a da forsira one koje mu se uklapaju u sistem.

Takođe je naišao na probleme u Mađarskoj, i to opet preko fondacije. Manipulisao je sa cenama akcija u najvećoj banci u zemlji: OTP. Bio je kažnjen sa 2 miliona dolara, 2009.godine.

Kritika je bilo, na račun njegovog poslovanja, širenju njegovog uticaja u svetu, ali to na njega ne utiče pa te kritike nosi kao orden časti.

U svojoj knjizi „Otvoreno društvo“, Soroš govori o „mobilisanju civilnog društva“ protiv vlasti u Slovačkoj i Hrvatskoj. S tim u vezi, sebe rado naziva aktivnim učesnikom revolucije koja je zbrisala Sovjetski sistem.

Nedavno je izjavio da upozorava svet na veliko povećanje ekonomskih problema i na represiju od strane raznih Vlada, koje će pribegavati taktici čvrste ruke. Kada Soroš govori o haosu, to treba prihvatiti kao činjenicu u koju je dobro upućen. Jedino ostaje pitanje njegovog angažmana u svemu tome, kada će se i gde uključiti.

Činjenica je da Soroš ima globalni uticaj, da li kao Džordž Soroš ili kao fondacija „Open Society Foundation“.

Govoreći o spoljnoj politici, postoji i Soroševa „spoljna politika“.

Abramovic iz „Karnegijeve zadužbine za mir“ je rekao, da je Soroš jedini građanin sveta koji ima sopstvenu spoljnu politiku.

Pomogao je fondaciju „Independet Diplomat“, koja važi za neprofitnu organizaciju. Njen moto je: diplomatski servis za one kojima je najpotrebniji. Oni, između ostalog predstavljaju Kosovo, Somaliju i jedan deo zapadne Sahare. Ove zemlje ili pokrajine se bore za nezavisnost i priznanje.

U jednom trenutku je finansirao celu Vladu Gruzije. Pomogao je da se osnuje antikorupcijska fondacija da bi pomogla državnim službenicima, koji su imali niske plate.

Donirao je 50 miliona dolara  za fondaciju „Millenium Promise“, koju je osnovao njegov prijatelj ekonomista Džefri Saks. Cilj ovog projekta je da se 22 najbogatije svetske nacije udruže radi povećanja budžeta za pomoć zemljama u razvoju.

Donirao je još 27 miliona dolara za sličan projekat.

Znači, gde god da je problem ili nevolja u svetu, Sorošev novac odlazi tamo. Ali, zna on i drugačije, pomaže u stvaranju revolucije, podriva nacionalne valute i finansira radikale širom sveta.

Soroš sipa milijarde po celom svetu, čak i za korisne projekte.

I dok je Soroš poznat u celom svetu po svojim investicionim veštinama, ako gledamo njegovu drugu stranu, uopšte nije bio čist pred zakonom.

Osuđen je u Francuskoj zbog ilegalne trgovine pre 20 godina. Uzaludno je pokušavao da izbriše taj podatak iz njegovog dosijea. The New York Times je objavio u septembru 2011.godine, da su Francuzi potvrdili njegovu presudu i kaznili ga sa 3 miliona dolara. Bio je osuđen jer je kupio i prodao akcije Societe Generalle banke iako je znao će biti meta preuzimanja.

1999.godine Soroš je opet razapet od strane The New York Times-a. Priču je napisao Pol Krugman, inače dobitnik Nobelove nagrade, i nazvao je „Ne krivi Rio…a ni Brazil, takođe“.  Krugman je optužio Arminija Fraga Neta, koji je radio za Soroša, a inače bio predsednik centralne banke Brazila. Fraga je bio vrlo uznemiren rekavši da Soroš nije imao pristup nijednoj poverljivoj informaciji.

Trenutno je napadnut u nekoliko zemalja: u Mađarskoj od mađarskih nacionalista, u Rumuniji od „Vatra Romanesca“, od komunističke partije u Slovačkoj, od „Sovietskaia Russiya“ u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

1994.godine, predsednik evropske zajednice I predstavnici francuskih I belgijskih Vlada su ga optužile za organizovanje “anglo-saksonskog zapleta”, da bi se podrivala francuska valuta. Njegove investicije su preplašile nekoliko nacija.

Soroševi potezi sa valutama su već dugo kontroverzni. Čak je napravljen i crtani film,2000.godine, po tom pitanju, od strane magazina“Foreign Policy“. Crtani prikazuje milijardera koji zlostavlja Džejms Bonda govoreći mu:“Video si šta je moja predivna destruktivna moć uradila britanskoj funti 007… Da li mislite da vaše slabašne Vlade mogu da me zaustave?“

Bio je meta anti-globalista, 2001.godine, na Svetskom ekonomskom forumu u Brazilu. Argentiski aktivista ga je nazvao licemerom i monstrumom. Sledeći dan je otkazao let za Tajland, jer su mu tamošnji aktivisti pretili da će ga posuti trulim jajima i izmetom.

2004.godine, dva mladića su ga polila vodom i majonezom u Ukrajini, optužujući ga da pokušava da pokrene drugu „plišanu revoluciju“, kao što se dogodilo u Gruziji. Iste godine, „Al Džazira“ je napisala: „Gruzija više ne postoji. To je samo još jedna američka država, čiji je guverner Soroš“.

1999. godine izveo je čuveni monetarni udar na Rusiju, koji je kasnije opisan kao jedna od najvećih pljački u istoriji.

Isto to je uradio 1997. godine u Tajlandu i Maleziji, što je imalo za posledicu krizu cele Azije.

Izazvao je velike nevolje u državama kao što su: Japan, Indonezija, Gruzija, Ukrajina i Burma, upadajući u njihov monetarni sistem.

Aktivno je učestvovao u rasturanju Jugoslavije tokom svih tih godina.

Soroš je tipični antihrist jer podstiče kulturnu degeneraciju, a omiljene su mu aktivnosti, zalaganje za: Abortus po svaku cenu,  ateizam, legalizaciju droge, eutanaziju, globalizaciju, masovnu imigraciju, gej brakove..”

Da čudo bude veće, sve češće govori da je glavna smetnja pravednog globalnog sveta upravo Amerika. No ni to mu nije dovoljno pa predviđa da će sledeći svetski gospodar biti Kina.

I sve to u 82. godini života?

autor: Vestinet.rs
 

Share this post: