Život pun kontrasta – sa jedne strane vodio je miran porodičan život, sa druge strane bio je upleten u pojedine afere!

Život preminulog Bogoljuba Mitića Đoše koji je juče umro u Beogradu od posledica srčanog udara bio je pun kontrasta – sa jedne strane vodio je miran porodičan život, sa druge strane bio je upleten u pojedine afere i često je u javnosti davao izjave koje su izazivale smeh ili čuđenje.

Njegov pravi nadimak je zapravo Boge Miza, ali je nakon uloge u „Porodičnom blagu“ gde je tumačio lik priprostog čoveka iz sela Stajkovce, dobio nadimak Bata Đoša po kojem je bio poznat do svoje smrti.

Bogoljub Mitić došao je iz Vlasotinaca, a rođen je 12. januara 1968. Nikada nije završio glumu zbog čega se vodi kao glumac amater. Mnoge kolege nisu bile blagonaklone zbog ove činjenice, ali se on na te komentare nije obazirao.

Reditelj Siniša Pavić je najzaslužniji za uspon njegove karijere zato što mu je upravo on poverio ulogu čuvenog Đoše koja ga je proslavila.

Tokom snimanja te serije rodilo se veliko priajteljstvo između Đoše i glumca Predraga Smiljkovića koji je tumačio ulogu Tike Špica.

Njih dvojica su se čak i okumili, njihovo prijateljstvo je trajalo godinama, a onda su se pojavile spekulacije da su se posvađali i Đoša je tada za „Blic“ otkrio:

– Ne družimo se više, a razgovaramo samo kad se sretnemo u prolazu. A bili smo nerazdvojni 20 godina kad ni kuče nije imalo za koje da nas ujede, a sad ne možemo ni da se gledamo.

Ni dan-danas mi nije jasno o čemu se tu radi, ne mogu da budem pametan. Možda je ljubomora po sredi, možda sam i ja kriv.

Ali ja nisam promenio prijatelje, ostao sam isti kakav sam i bio – rekao je pre desetak godina Đoša, koji je nagovestio da je klicu razdora unela trka za naklonost Siniše Pavića, scenariste, inače, vlasotinačkog zeta.

– Tika je mnogo uticajan kod pisca, a pisac utiče na to ko će da igra u seriji. Ja volim da radim sa Sinišu, koga mnogo volim i kome sam zahvalan za svoju popularnost, ali on ne dozvoljava da mu se približim. Zato mene nema više u njegovim serijama – objasnio je tada Đoša.

Inače, vest o tome da je popularni glumac preminuo potvrdio je direktor leskovačkog pozorišta, Stanislav Grujić, koji je rekao da mu je tužnu vest javio Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic koji nije želeo da daje izjave o svom kumu.

Prošle godine pojavila se informacija da je Đoša uhvaćen sa 50 grama kokaina uz navode da je pola preprodavao kolegama, a pola je bilo za njegovo lično korišćenje što je on demantovao.

– Niti sam hapšen, niti šmrčem. Belo vino je jedino belo što konzumiram – ispričao je tada Đoša za „Blic“. Bogoljub Mitić Đoša je poslednjih godina živeo miran život sa suprugom i dve ćerke. Bio je on i na ivici siromaštva.

Bio je izuzetno vezan ćerke pa je tako, dok je učestvovao u popularnom šou „Tvoje zvuči poznato“ sve svoje izvedbe posvećivao njima. One su volele da ga gledaju, a on je tada isticao da su se često smejale njegovim imitacijama, posebno kada je bio obučen u žensko.

Da je zaista živeo van glamura dokazuje i činjenica da se jednom pojavila i njegova slika kako spava u javnom prevozu što je izazvalo salve smeha kao i većina stvari koje je u životu radio.

Često se šegačio pa je tako u jednom intervjuu ispričao da mu je žena staromodna jer mu nije davala da ima ljubavnicu, što je protumačeno kao šala.

– Ona ne razume da ja treba da imam ljubavnicu, ništa ne razume i sve mi brani, kako sve moje kolege to mogu? Mnogo mi je žena staromodna – ispričao je pre nekoliko meseci Đoša.

Đoša je najveće uloge ostvario u Leskovačkom pozorištu, a poznat je i po ulogama u „Agenciji za SIS“, „Seljaci“, „Crni Gruja“… Đoša se oprobao i kao voditelj i to popularne emisije „Grand“, a jedno vreme se bavio i politikom, ali je odustao.

– Ja sam, kako bi se reklo, višestranačka ličnost jer sam bio u više stranaka. Ali, dojadilo mi je jer od politike nema nikakve koristi. U politici su sve sami prevaranti. Kad se samo setim šta su mi sve obećavali trebalo je u najmanju ruku da budem ministar kulture – ispričao je Đoša.

(Agencije)

Share this post: