Dejvis kup: Posle prvog dana rezultat je 1:1

Dušan Lajović je pružio snažan otpor Tomašu Berdihu, ali nije uspeo da napravi iznenađenje. Čeh je slavio sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:3 i izjednačio rezultat u finalu na 1:1.

Posle prvog meča Srbija je povela sa 1:0 pošto je Novak Đoković preslišao Radeka Štepaneka sa 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 6:4.

Lajović je rekao da je zadovoljan igrom protiv Berdiha bez obzira što je ubedljivo poražen u tri seta.

„Generalno, zadovoljan sam kako sam igrao protiv mnogo kvalitetnijeg rivala. Dao sam sve od sebe, ali sam u par navrata izgubio koncentraciju, a Berdih je to znao da iskoristi. Hvala publici na podršci, to mi pomoglo da se opustim, a zahvalan sam i selektoru Obradoviću na ukazanom poverenju“, izjavio je Lajović i dodao:

„Ukoliko budem igrao u nedelju, biće mi znatno lakše. Nadam se da ću današnji meč protiv Berdiha iskoristiti da ispravim greške u igri.

Selektor srpskog državnog tima Bogdan Obradović čestitao je Lajoviću na onome što je pokazao u duelu protiv sedmog tenisera sveta.

„Borio se koliko je mogao. Podrška publike je dragocena, verujem da će ovakvo navijanje biti i sutra i u nedelju. Svi smo zahvalni na podršci. Videćemo večeras, važno je da se Novak dobro oseća. Za njih će igrati Berdih i Štepanek, tu nema dileme, ali uz ovakvu podršku sa tribina mi ćemo jurišati na pobedu“, rekao je Obradović.

(Kurir)

Share this post: