Akcija EPS-a uz policijsko obezbeđenje: Isključuje se struja neplatišama u Bujanovcu, Preševu i Velikom Trnovcu!

Isključenje neplatiša

Na 13 lokacija u Vranju, Bujanovcu, Preševu, Velikom Trnovcu od ranog jutra vrši se isključenje i obustava isporuke električne energije uz asistenciju policije svim neredovnim platišama.

Naime, reč je o potrošačima koji imaju velika dugovanja prema elektrodistribuciji Vranje ili su se sami nelegalno priključili na mrežu, posle isključenja.

Inače ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je da je na području Pčinjskog okruga u toku akcija za sprečavanje višegodišnje krađe struje.

Stefanović je rekao da je akcija policije i Elektroprivrede Srbije počela jutros u šest sati, u šest kuća i četiri privredna objekta.

Građani u opštinama Bujanovac i Preševo, prema podacima Elektrodistribucije, imaju milionske dugove za struju. „Hoćemo da pokažemo da bez obzira da li je neko Srbin, Albanac ili pripadnik bilo koje druge nacije mora da plaća struju i mora da se ponaša zakonito, da ne može da švercuje narkotike i ne može da ima ilegalno oružje“, kazao je Stefanović i dodao da je plaćanje struje državno, a ne nacionano pitanje.

Stefanović je naveo da je uloga policije pružanje asistencije radnicima Elektrodistribucije i da „neće biti dozvoljeno nikome“ da radnike napada fizički i preti njihovoj bezbednosti „zato što su došli da obave svoj posao“.

„Ne radi se o etničnom sukobu, radi se o sukobu ljudi koji rade svoj posao i kriminalaca. Mi smo i danas u Velikom Trnovcu i danas ćemo u Velikom Trnovcu seći struju onima koji je ne plaćaju. I ne samo tu, nego i na svakom drugom mestu. Struja se seče i u Vranju Srbima i Romima koji je ne plaćaju, pa ćemo tako seći i Albancima“, rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da su sticajem okolnosti u incidentu koji se dogodio 31.jula u Velikom Trnovcu kod Bujanovca, kada je E.S.(46) metalnom štanglom napao radnike Elektrodistribucije koji su mu isekli struju zbog nelegalnog priključenja, svi radnici Elektrodistribucije u Bujanovcu bili Albanci, a da su Albanci bili i policajci koji su ih obezbeđivali.

„Dakle, nije u pitanju nacionalni predznak, čovek nije hteo da plaća struju i mislio je da će to tako da traje 100 godina. Taj koji je udario šipkom po vozilu radnika Elektrodistribucije će za to da odgovara, podneta je prijava i nema govora da će biti pošteđen“, kazao je Stefanović.

Stefanović je naveo da je policija danas u opštinama Pčinjskog okruga, među kojima su Vranje, Bujanovac i Preševo, pretresla i nekoliko privatnih kuća prema dojavama da njihovi vlasnici švercuju narkotike ili da imaju ilegalno oružje.

Direktor Elektrodistribucije u Vranju Zoran Knežević rekao je ranije da u opštini Bujanovac često napadaju montere Elektrodistribucije prilikom isključenja struje. Poslednji takav napad se dogodio 31. jula.

Akcija se nastavlja tokom čitavog dana.

(Kurir)

Share this post: