Bivši direktor klinike „Dr Laza Lazarević“: Zapošljavao sam preko veze, ali samo kad me ministri zamole!

Mito ili ne

Profesor doktor Milutin Nenadović, bivši direktor klinike „Dr Laza Lazarević“ i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Prištini, priznaje da je zapošljavao ljude preko veze, ali samo kad su ga za to molili neki bivši ministri.

Na naše pitanje da li je primao mito, rekao je da on nije, ali da za ostale zaposlene nije siguran.

– Nisam zapošljavao svoje poznanike, ali naravno, kad bi me ministri, odnosno bivši ministri, zamolili, zapošljavao sam ljude! Ali to je sve bilo po kadrovskom planu – bez ikakve dileme je rekao Nenadović.

Međutim, nije želeo da otkrije koji su to bivši članovi koji su od njega tražili takve usluge.

Nenad Josimov (33), predsednik sindikata medicinskih sestara i tehničara u klinici „Dr Laza Lazarević“, kaže da su se članovi sindikata iz tog razloga pobunili, ali su doživeli progon od direktora i ljudi koje je on postavio.

– Nenadović je „svojim“ rukovodiocima davao prekovremene sate i stimulacije i kad su na godišnjem odmoru. Razlika u plati između dva radnika s istom stručnom spremom išla je čak i do 50.000 dinara.

Zapošljavao je ljude preko noći, glavne sestre postajale su lekari, a mene su etiketirali kao psihijatrijskog pacijenta, i to sve zato što sam hteo da isteram pravdu – kaže Josimov, kog je šestoro zaposlenih pre dve godine na klinici krvnički pretuklo.

– Oni su kao nagradu što su me prebili dobili unapređenje – ogorčen je Josimov.

Kako Kurir saznaje, pored nelegalnih radnji na klinici u Beogradu, Nenadović je nazakonito radio i na Medicinskom fakultetu u Prištini, s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

– Tehničare iz „Laze“ vodio je dva puta nedeljno i oni su učestvovali u procesu nastave i ispitivali su studente. Zamislite, Nenadović koji je šef katedre za neurologiju i psihijatriju dozvoli da mu tehničari učestvuju u nastavi. Za njih i sebe uzimao je dnevnice i odlazio u Mitrovicu službenim autom iako su se tehničari tog dana vodili kao da rade u klinici – kaže izvor Kurira.

Nenadović je izjavio da je tačno da je vodio tehničare na fakultet, ali da oni nisu učestvovali u procesu nastave.

– Tehničari su mi čuvali testove za prijemni i pomagali mi, nisu učestvovali u procesu nastave – kaže Nenadović.

Rade Grbić, dekan Medicinskog fakulteta u Prištini, kaže da ga ne interesuje s kim je putovao Nenadović.

– Ma, može on da putuje i sa svojom ljubavnicom, mene to ne zanima. Jeste, dolazio je s tehničarima, valjda su mu pravili društvo.

Ono što je sigurno jeste to da oni nikad nisu učestvovali u procesu nastave – kaže Grbić, koji nas je na kraju zamolio da nikako ne pišemo da je pomenuo ljubavnicu.

(Kurir)

Share this post: