DSS: Katastrofalni rezultati SNS i SPS za dve godine vlasti

dss

Dvogodišnji rezultati Vlade SNS koja je sa koalicijom okupljenom oko SPS-a na vlasti u Srbiji tačno dve godine, su katastrofalni, ocenila je danas Demokratska stranka Srbije.

„Ubrzavanje procesa dezintegracije Srbije i njene ekonomske kolonizacije, nastavak uništavanje domaće privrede i demokratskih institucija, to su dvogodišnji rezultati aktuelne vlasti“, smatra DS S navodeći da je Vlada SNS, izabrana 27. jula 2012, rekonstruisana u dva navrata – 2013. i posle izbora 2014. godine.

DS S navodi da je protekle dve godine sa „nesmanjenim entuzijazmom nastavljena po Srbiju pogubna evrofanatična politika kakvu je vodila Demokratska stranka“, ekonomske prilike se pogoršale i „nikakvih promena na bolje nije bilo ni u zdravstvu, kulturi, obrazovanju, nauci…“.

„Vlada Demokratske stranke je od 2008. godine vodila veoma lošu ekonomsku politiku, čije su posledice povećanje duga države za preko 10 milijardi evra i gubitak 400.000 radnih mesta zbog smanjene privredne aktivnosti. Za Vlade Srpske napredne stranke i SPS-a, opredeljene za rigoroznu štednju i smanjenje plata i penzija, a bez ikakve ideje o tome kako oživeti domaću privredu, koja je za dve godine promenila tri ministra finansija, povećala dug države i nezaposlenost, ekonomski sunovrat Srbije se nastavio“, ocenila je D S.„Celokupna aktivnost Vlade u oblasti ekonomije svedena je na tajno i zakonski sporno ugovaranje velikih poslova direktnom pogodbom, ustupanje državnih resursa strancima, smenjivanje sopstvenih korumpiranih i nestručnih kadrova po javnim preduzećima i svakodnevna obećanja da će onima koji prežive sutra biti bolje“, smatraju u DS S.

DS S navodi i da su sklapanjem Briselskog sporazuma, „ugašene srpske institucije na Kosovu i Metohije i priznate institucije samoproglašene tzv. „Republike Kosova“.

D S je kritikovala i stanje u medijima i afere u policiji “ u kojima se više i ne zna ko kome smešta i ko ima čiju zaštitu u vrhu vlasti“.

Kako je navedeno u saopštenju, Srbiji je potrebna drugačija politika, državno i nacionalno odgovorna vlast, kompetentna, poštena, hrabra vlast.

(Tanjug)

Share this post: