DSS: Pajtić navodno za srpsku Srbiju a izdvaja Vojvodinu iz Srbije

milenko jovanovPokrajinski odbor DSS-a pozvao je predsednika DS-a Bojana Pajtića da objasni „u koji se tačno segment politike ‘srpske Srbije’ uklapaju formiranje vojvođanske policije, vojvođanskog zavoda za statistiku, kao i ostale tačke programa njegove stranke u vezi sa pokrajinom”

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) smatra da je politika Demokratske stranke (DS), objavljena u deset tačaka njenog programa za Vojvodinu, opasna i pogubna po interese Srbije, izjavio je predsednik vojvođanskog odbora DS S Milenko Jovanov.

Pokrajinski odbor DSS-a pozvao je predsednika DS-a Bojana Pajtića da objasni „u koji se tačno segment politike ‘srpske Srbije’ uklapaju formiranje vojvođanske policije, vojvođanskog zavoda za statistiku, kao i ostale tačke programa njegove stranke u vezi sa pokrajinom”.

Jovanov u pisanoj izjavi navodi da je bilo samo pitanje vremena kada će DS „pokazati da je priča o tome da Srbija mora najpre da zaštiti svoje interese samo pokušaj da se napravi otklon od evrofanatične politike koju je ta stranka instalirala u Srbiji a koja se, nažalost, vodi i danas i čiji su rezultati katastrofalni za Srbiju”.

DSS traži od Pajtića da objasni i „gde svoje mesto u ‘srpskoj Srbiji’ nalazi njegov Statut, koji je od Vojvodine pravio državu u državi i njegova Deklaracija o zaštiti Vojvodine, koja je zasnovana na tezama koje imaju za cilj da se izbriše srpski karakter Vojvodine i pola veka borbe Srba za ujedinjenje sa Srbijom”.

DS je svojim programom za Vojvodinu „objavila da će, suprotno poslednjim izjavama svog predsednika, nastaviti izgradnju vojvođanskog identiteta, čime se bavi već neko vreme”, navodi Jovanov.

„Ta opasna politika, pogubna po interese istinske ‘srpske Srbije’, mora da doživi poraz kako bi se onemogućilo dalje identitetsko udaljavanje Vojvodine od Srbije po već viđenom crnogorskom scenariju”, istakao je Jovanov.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin predstavio je program te stranke za Vojvodinu, koji se sastoji od deset tačaka, među kojima su i zalaganja za osnivanje policijske uprave za tu pokrajinu, posebna pokrajinska poreska uprava, kao i podrška pokretanju postupka za izmenu Ustava Srbije.

Share this post: