DSS: Skandalozna izjava američkog ambasadora

aleksandar-popovic

Zamenik predsednika Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović ocenio je da je „skandalozna“ izjava američkog ambasadora u Srbiji Majkla Kirbija o eventualnom dolasku ruskog predsednika Vladimira Putina u Beograd.

Popović je ocenio da je skandalozno što Kirbi „pokušava da odredi ko u Srbiju sme, a ko ne sme da dođe i kog državnika Srbija sme, a kog ne sme da pozove u posetu“. 

Zamenik predsednika DSS je ocenio da je reč o „diplomatskom gafu“ ambasadora „sviknutog da se bez reakcije vlasti meša u unutrašnje poslove Srbije“. 

„Ako bi isključivo Drugi svetski rat bio kriterijum određivanja koga Srbija treba da poziva u goste na zajedničko obeležavanje značajnih datuma antifašističke borbe, a koga ne, što naravno nije i ne sme da bude slučaj, onda podsećam ambasadora Kirbija da je mnogo više Srba izginulo od anglo-američkog bombardovanja 1944. godine, nego tokom bombardovanja 1941. godine“, naveo je on. 

Popović je dodao da treba podsetiti bombardovanje 1944. godine „nije bilo poslednje američko bombardovanje Srbije u 20. veku“.

(Tanjug)

Share this post: