Hapšenje zbog pretučenog Nemca

stefanovic

Policija je uhapsila jednog od trojice prisutnih tokom tuče na Brankovom mostu u kojoj je povređen nemački državljanin, izjavio je ministar unutrašnjih poslova.

Nebojša Stefanović je rekao da se on trenutno nalazi u policiji i da je u toku istraga.

Stefanović je novinarima rekao da se očekuje da on kaže imena i druge dvojice koji su bili u tom momentu na tom mestu.

„Ispitaćemo koje je bila njegova uloga i da li može da identifikuje druga dva lica koja su učestvovala u tome“, rekao je Stefanović.

Kako je istakao, radi se i na snimcima odnosno analizi tih snimaka koji prikazuju incident na kojima se vide detalji tuče, ali taj prvi snimak nije dovoljan da bi se identifikovalo lice.

Stefanović je precizirao da je reč o snimcima sa kamere jednog ugostiteljskog objekta.

Do kraja dana imaćemo precizno šta se tačno vidi na ovim snimcima, rekao ministar.

„Učinićemo sve da u kratkom roku nađemo počinioce“, rekao je Stefanović novinarima nakon obilaska povređnog u Urgentom centru.

On je poručio da se ubuduće neće niti tolerisati niti trpeti ovakvi incidenti i da će uslediti brza i energična reakcija policije prema svakome ko pokuša da se poigra zakonima zemlje.

Ministar je rekao da će policija nastojati da zaštiti građane kako naše, tako i one iz inostranstva koji dođu da provedu vreme u nasoj zemlji.

On je upozorio da je time što je pretučen nemački državljanin naneta velika šteta po imidž zemlje i da je poslata jako loša poruka onima koji žele da dođu i na lep način provedu vreme u Srbiji.

Tuča u kojoj je napadnut nemački državljanin D.H. (27), koji je u Beograd došao radi učešća na konferenciji o pravima LGBG populacije, dogodila noćas oko 3.00 sata u Brankovoj ulici.

Povređeni je prebačen u Urgentni centar gde je operisan, a kako je rekao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, njegovo stanje je bolje, ali je narednih 24 sat kritično i treba biti posebno obazriv.

(Tanjug)

Share this post: