Mladen Obradović od danas služi kaznu 4 meseca kućnog zatvora

mladen-obradovic

 Predsednik organizacije „Srbski Obraz“ Mladen Obradović, od danas je u četvoromesečnom kućnom zatvoru.

Obradović je osuđen i kažnjen zbog javnih nastupa i izjava u medijima tokom septembra 2009. godine, u kojima se argumentovano protivio održavanju povorke srama u Beogradu, kao i zbog korišćenja čuvenog slogana „Čekamo vas!“.

Iako je tokom suđenja odbrana, na čelu sa advokatom Goranom Petronijevićem, ubedljivo dokazala da su izjave predsednika Obraza u skladu sa Ustavom zajemčenim pravima slobode mišljenja, izražavanja i javnog iznošenja verskih uverenja, sud je pod političkim pritiskom proglasio Mladena Obradovića krivim za izvršenje krivičnog dela „rasna i druga diskriminacija“ po članu 387, stav 4 Krivičnog zakonika. 

Odlukom Apelacionog suda u Beogradu, koji je delimično uvažio žalbu odbrane i preinačio prvobitnu presudu Prvog osnovnog suda, Obradović je osuđen na četiri meseca zatvora, s tim da kaznu odslužuje u prostorijama u kojima stanuje – stoji u saopštnju ove organizacije.

Uprkos ovakvoj presudi i kazni, Mladen Obradović i „Srbski Obraz“ poručuju da će se i dalje zalagati za, kako kažu, „odbranu vekovnih vrednosti srbskog naroda i da nipošto neće odustati od borbe za zdravo društvo i slobodno Srbstvo na temeljima Svetosavlja“.

(Pravda)

Share this post: