Nevreme: Zagreb poplavljen, oluja večeras stiže u Srbiju

Dolazi ciklon

Zagreb i druge delove Hrvatske zahvatilo jako nevreme, sa obilnom kišom i grmljavinom. Prema najavama RHMZ, očekuje se da će nevreme zahvatiti i Srbiju.

Poplavljene su mnoge niže prostorije u objektima, kao i podvožnjaci i delovi saobraćajnica.

Osim u Zagrebu, obilnih padavina, i do 50 litara po metru kvadratnom, bilo je i u Gorskom kotaru, Lici i na severnom Jadranu, a do kraja dana takvo vreme proširiće se na celu Hrvatsku.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) saopštili su jutros da jaka kiša i veće količine vode usporavaju saobraćaj na gradskim ulicama, a neke su deonice i zatvorene, zbog stabala koja su pala na kolovoze.

Sve zagrebačke vatrogasne ekipe su na terenu i po celom gradu rade na ispumpavanju vode iz podruma objekata, na čišćenju začepljenih odvoda i uklanjanju srušenih stabala, rečeno je Hini u Javnoj vatrogasnoj stanici Grada Zagreba.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, a pogoršanje vremena praćeno kišom i pljuskovima se očekuje već tokom popodneva.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, posle podne, uveče i tokom noći mestimično će biti kiša, pljuskovi i grmljavine, prvo u zapadnim i severnim krajevima.

(Agencije)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Share this post: