Pajtić: Ugovor sa Etihadom štetan za Srbiju

Novi predsednik DS

Objavljeni ugovor sa Etihadom svedoči da je Demokratska stranka bila u pravu kada je rekla da je taj ugovor izrazito štetan za Srbiju, ocenio je danas predsednik DS Bojan Pajtić.

Premijer Srbije juče je saopštio građanima da je stigla milijarda dolara iz Emirata, svesno propustivši da naglasi da je reč o kreditu, dakle o novom zaduživanju koje će građani Srbije morati da vrate, navodi se pisanoj Pajtićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovoj oceni, premijer je to „svesno propustio da naglasi kako bi zabašurio loš ugovor sa Etihadom i da bi se nešto što je kredit predstavilo kao poklon, odnosno donacija“.

Pajtić kaže da Srbija u tom pravnom poslu, u finasijskim sredstvima, u imovini, u pravima, ulaže u Er Srbiju 660 miliona dolara, a Etihad pozajmljuje 40 miliona dolara – dakle, praktično ne ulaže ništa jer ta pozajmica mora da se vrati.

Vlada Srbije praktično poklanja 49 odsto kompanije Etihadu, koji nema finasijske obaveze, odnosno njegova finasijska obaveza je višestruko niža, a i ta sredstva koja ulažu će vraćati građani Srbije, tvrdi predsednik DS.

(Tanjug)

Share this post: