Pajtić: Vučić se preko mene obračunava sa Tomislavom Nikolićem

Vučić se preko mene obračunava sa Tomislavom Nikolićem

Predsednik DS Bojan Pajtić ocenio da medijsko pisanje o njegovom letovanju u Hrvatskoj zapravo služi za obračun članova SNS i obračun premijera s predsednikom.

Pajtić smatra da pominjanje njegovog letovanja u Istri zapravo služi za to da se skrene pažnja na to gde i kako letuje predsednik države Tomislav Nikolić.

„Informacije o letovanju Tomislava Nikolića puštene su iz SNS-a i informacije o letovanju jednog opozicionog lidera treba da posluže da se postavi pitanje o Nikolićevom letovanju i trošenju državnih resursa. To je obračun Aleksandra Vučića sa Tomislavom Nikolićem“, smatra Pajtić.

On je na konferenciji za novinare u sedištu DS objasnio da je u Istri letovao sa porodicom na poziv prijatelja, da će to učiniti i naredne godine ukoliko takav poziv ponovo usledi.

Pajtić tvrdi da je njegov boravak u Istri tema za obračun sa Nikolićem.

„Mi u tome nećemo da učestvujemo“, rekao je Pajtić i dodao da kada je reč o preporukama Vučića o tome gde treba letovati to može da se odnosi na ministre, ali ne i na sve ostale.

„Vučić i ne treba da ide na odmor, jer 20 godina nije ništa radio. Ja imam univerzitetsku karijeru i dužan sam da porodici obezbedim odmor“, rekao je Pajtić i zaključio da je potpuno banalno govoriti o tome da DS kritikuje vladu dok joj je predsednik na odmoru.

Predsednik DS je rekao da ne može da veruje da o takvim temama uopšte govori na konferenciji za novinare napomenuvši da je u Istri sa porodicom letovao besplatno kod prijatelja.

On je rekao da ta stranka prihvata da se analiziraju svi pravni poslovi prethodne vlade i eventualne tajne klauzule u njima.

„Istini za volju, ugovor sa NIS-om nije bio tajan“, kazao je Pajtić i podsetio da je aktuelni predsednik države Tomislav Nikolić podržao taj ugovor tad ocenivši da je to posao veka koji otvara pluća Srbije.

Predsednik DS je izrazio očekivanje da neće biti objavljen samo jedan tajni ugovor sa Etihadom, već svih pet.

„Zabrinjava ono što o tim ugovorima piše BIRN, što pišu mediji“, kazao je Pajtić na konferenciji za novinare u Beogradu.

(Beta,Tanjug)

Share this post: