Policija se intenzivno sprema za Paradu ponosa

stefanovic nebojsa

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas da se policija intenzivno priprema pred najavljenu Paradu ponosa i da će narednih dana imati precizne bezbednosne procene.

Kako se termin Parade ponosa približava, rizik je veći. Mi hoćemo da budemo potpuno ozbiljni kada je reč o bezbednosnim procenama, ne želimo da dajemo paušalne ocene – rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Parada ponosa je najavljena za 28. septembar, a njeno održavanje prethodnih godina zavisilo je od bezbednosnih procena nadležnih državnih organa. Tokom Parade ponosa u oktobru 2010. godine izbili su neredi sa velikim brojem povređenih i uhapšenih.

– Kako se termin (parade) bude približavao policija će moći da izađe sa svojom procenom, pošto nije jedina koja radi takve bezbednosne procene – rekao je Stefanović.

Dodao je da policija priprema i angažuje sve snage koje su potrebne. Stefanović je naveo da MUP obavlja i sve preventivne pripreme kako bi se sprečile eventualne negativne posledice.

Na pitanje novinara o Cvetanu Vasilevu (55), državljaninu Bugarske, koga traže vlasti te zemlje zbog pronevere novca, a navodno je nedavno viđen u Paraćinu, ministar je kazao da ne zna za taj slučaj, ali da će Srbija postupati po svim Interpolovim poternicama, bez izuzetaka.

(Beta)

Share this post: