Potop u Banji Koviljači: Vodena stihija nosi sve pred sobom! – VIDEO

banja koviljaca, printskirn

Loznicu i Valjevo pogodilo je olujno nevreme praćeno obilnom kišom i jakom grmljavinom, a vodene bujice poplavile su mnoge ulice i zgrade.

Gradski Štab za vanredne situacije u Loznici doneo je naredbu o vanrednoj odbrani od poplava zbog nevremena koje je zadesilo loznički kraj i dovelo do izlivanja reke Štire.

Zbog nemogućnosti da kišna kanalizacija primi svu količinu vode, a procenjuje se da je juče od 16 do 20 časova palo 47 litara po kvadratnom metru, bujica je ugrozila naselje Gradilište, odakle je evakuisano 19 najugroženijih domaćinstava.

Reka Štira je u gornjem toku prodrla stotinjak kuća naselja Voćnjak i Paskovac, odnela dva mosta, a u samom gradu ušla u više stambenih objekata, prodavnica i Dom zdravlja.

Po informacijama Gradskog štaba za vanredne situacije, bujični potoci su u Banji Koviljači oštetili lokalne puteve, voda je prodrla u stambene objekte, Specijalnu bolnicu, a pojavila su se i nova klizišta. Bujica je bila toliko jaka da je nosila i automobile, a jedan meštanin se udavio u podrumu svoje kuće.

Uvedeno je neprekidno dežurstvo u Operativnom centru Gradskog štaba, a spasilačke ekipe prate stanje jer su hidrološke prilike i dalje nestabilne.

(Kurir)

Share this post: