Spasao dvoje, više nije mogao

Zoran Vidojević,čamdžija iz Belegiša spasao je devojku koja se davila u Dunavu i mladića koji je njoj pritekao u pomoć. Nažalost , čamcem je stigao kasno kako bi spasao i dva osamnaestogodišnjaka iz Belegiša ,koji su se prošle subote,nažalost , utopili.

U situaciji u kojoj bi mnogi posustali, Zoran je skupio snagu i postao junak o kojem se i danas u selu priča. Ne znamo kako zamišljate junake, ali ovaj skromni čovek , Zoran Vidojević iz Belegiša, jedan je od njih.

Spasao je dva ljudska života, a da je bilo sreće mogao je i četiri. Nažalost,kako i sam kaže,ovog puta reka ili neka viša sila bili su jači od njega. Međutim, tu subotu neće nikada zaboraviti.

Dok je boravio na obližnjoj plaži čuo je dva mladića koja zovu u pomoć. Iako se sve odigralo u roku od nekoliko minuta, Zoran je bio toliko priseban da odreaguje na vapaje za pomoć. I danas, vidno potrešen kaže da bi, kada bi se ponovo našao u sličnoj situaciji, odreagovao isto, bez razmišljanja.

Plaža na kojoj su se kupali nesrećni mladići i devojka koja je spašena, nije obezbeđena i ne postoji spasilačka ekipa. Međutim, omiljeno je mesto kupača koji do nje dolaze, kako kaže naš sagovornik,“gazeći reku“ jer je voda plitka.

Ipak ,iako mislite da možda dobro poznajete reku, budite oprezni, savet je onih koji su odrasli pored Dunava, poput junaka iz naše priče, čamdžije, Zorana Vidojevića.

(RTV)

Share this post: