Uhapšen vozač autobusa koji je sleteo s puta kod Kuršumlije

Vozač autobusa, koji je jutros sleteo sa kolovoza i prevrnuo se, uhapšen je i sproveden osnovnom javnom tužiocu u Kuršumliji zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave Prokuplje, vozaču autobusa je, po nalogu osnovnog javnog tužioca, određeno zadržavanja do 48 sati.

Trideset četiri putnika, među kojima 15-oro dece, povređeno je jutros, kada je u 6.40 sati autobus koji saobraća na međunarodnoj liniji Salcburg- Priština sleteo sa puta u Rudaru kod Kuršumlije, iz još uvek neutvrđenih razloga.

U nesreći nije bilo poginulih, a šest putnika zadobilo je teže telesne povrede – jedan od njih sa najtežim povredama, odnosno sa povredom slezine, prebačen je u Klinički centar u Nišu, dok je troje zadržano u bolnici u Prokuplju.

Preostali teže povređeni su na lični zahtev prebačeni u Prizrensku bolnicu.
Prilikom nesreće 20 putnika nije povređeno i oni su upućeni prema Kosovu i Metohiji, a oko 14 sati put Kosova su krenuli i putnici koji su primljeni u bolnicu u Prokuplju, a potom otpušteni kućama.

Portparol bolnice u Prokuplju, u koju je primljeno 34 povređena putnika, dr Marija Despotović rekla je Tanjugu da su ostali putnici zadobili lakše telesne povrede i da su pušteni kućama.
„Niko od povrđenih nije životno ugrožen i uglavnom su zadobili lakše telesne povrede“, rekla je Despotović.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović rekla je Tanjugu da su neki putnici zadobili nagnječenja glave, grudnog koša, prelome ruke, rebara…

Prvi povređeni počeli su da pristižu u bolnicu u Prokuplju oko 7.30 sati, a do 10 sati u bolnicu u Prokuplju promljene su 34 osobe, među kojima 15-oro dece.

Osim ekipa iz Prokuplja, na lice mesta su izašle i četiri ekipe Hitne pomoći iz Niša i dve iz Kuršumlije.

Prema podacima MUP-a, u autobusu je bilo 49 putnika, a šta je uzrok nesreće još nije saopšteno.

(Tanjug)

Share this post: