Vučić iznenađen izjavom Kirbija

Foto: Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić „iznenađen je rečenicom američkog ambasadora u Srbiji Majkla Kirbija“, saopšteno je iz Vlade.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić „iznenađen je rečenicom američkog ambasadora u Srbiji Majkla Kirbija, u kojoj kaže da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih medjunarodno priznatih zemalja, ali da srpski zvaničnici nikada nisu rekli da to uključuje Ukrajinu i celu njenu teritoriju“, saopšteno je danas.

Kabinet premijera Vučića obaveštava „javnost i ambasadora SAD, inače velikog prijatelja Srbije, da je lično predsednik Vlade Aleksandar Vučić više desetina puta jasno i nedvosmisleno ponovio stav o poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, pa čak i Krima, kao sastavnog dela ukrajinske države“.

U saopštenju Kabineta se podseća i ukazuje na ranije stavove koje je premijer dao u intervjuima i izjavama za domaće i strane medije u kojima govori o poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine.

„SAD poštuju tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije, ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine“, izjavio je Kirbi.

(Tanjug)

Share this post: