Vučić: Milićev će biti uhapšen za nekoliko dana

aleksandar-vucic-foto-beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odbegli Marko Milićev, koji se krije u Turskoj pošto je osumnjičen za ubistvo Luke Jovanovića, biti uhapšen za nekoliko dana.

„Kada se raspiše Interpolova poternica, taj ne može da pobegne. Imaćemo tog čoveka za nekoliko dana, to je najvažnije“, rekao je Vučić.

Vučić je pohvalio policiju zbog „odlično obavljenog posla“. „Jedino što brine je kada imate četiri, pet mladih ljudi koji ćute o zločinu kojem su prisustvovali. Ne znam kako je moguće da smo vaspitali decu tako, počevši od mene do svih ostalih da su tako vaspitali decu. To je ono što mene brine“, rekao je Vučić.

Treće osnovno tužilaštvo podneće danas zahtev sudu za određivanje prtivora Marku Milićevu kako bi se što pre raspisala međunarodna poternica protiv njega na osnovu koje će biti uhapšen gde god da se nalazi, rekao je tužilac Boris Pavlović.

On je precizirao da se Milićev nalazi u bekstvu, jer je 10. avgusta u prepodnevnim satima sa srpskim pasošom nasustio zemlju. Imao avionsku katu u jednom pravcu, dodao je tužilac.

O zahtevu tužilaštva do kraja dana odluku će doneti sudija za prethodni postupak, nakon čega će se stvoriti uslovi da se za Milićevim raspiše međunarodna poternica.

Milićev je osumnjičen da je, nakon što je svojim autom „kantrimen“ usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, sa prijateljima pobegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje.

Tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva je dodao da će u toku popodneva sudija za prethodni postupak saslušati pet osumnjičenih prijatelja Marka Milićeva povodom predloga tužilaštva da im se odredi pritvor, dok je taksisti Saši Jankoviću pritvor već određen.

Pavlović je napomenuo da postoje indicije da će osumnjičeni, koji su preksinoć saslušani u policiji u prisustvu tužilaca, promeniti iskaze i reći nešto što do sada nisu.

Tužilac je ukazao da se za dela za koja se tereti Milićev i ostali osumnjičeni vodi takozvani skraćeni krivični postupak jer su u pitanju krivična dela za koja je zaprećena kazna zatvora do pet, odnosno osam godina zatvora. Ne pokreće se istraga naredbom tužilaštva, već se izvode razne dokazne radnje.

Ranije danas Treći osnovni sud odredio je pritor do 30 dana vozaču taksija Saši Jankoviću koji je prevezao prijatelje Marka Milićeva, nakon što je on svojim autom „kantrimen“ usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu, rekao je portparol suda Igor Veličković Tanjugu.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u ““kantrimenu“” kada je on na Brankovom mostu ubio Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati. Iz „kantrimena“ u taksi prešli su Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo – pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.

Share this post: