Vulin: Srbi na KiM opstaju zahvaljujući socijalnoj pomoći

ALEKSANDAR VULIN - KZN

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izjavio je da vlada i to ministarstvo aktivno rade na smanjenju broja socijalno ugroženih na KIM.

Ministar Aleksandar Vulin je poručio da će se takva politika nastaviti kako bi se sačuvalo srpsko stanovništvo u južnoj pokrajini.

„Bez aktivnog učešća države Srbije i Ministarstva za rad život na Kosovu i Metohiji, kada su Srbi u pitanju, jednostavno ne bi bio moguć. Ogroman broj Srba na KiM živi i uspeva da ostane na KiM zahvaljujući socijalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije i ovo ministarstvo“, rekao je Vulin u Štrpcu posle sastanka Predsedništva Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti Srbije i direktora Centara za socijalni rad sa teritorije AP Kosovo i Metohija.

Dolazak tog sindikata na Kosovo je upravo pokazatelj da će njeni članovi i Ministarstvo za rad nastaviti da brinu o Srbima s Kosova, objasnio je Vulin.

„Svih ovih godina život za Srbe na KiM bi bio nemoguć da nije pomoći iz ovog ministarstva i Vlade Srbije. To će se nastaviti. Srbi na KiM razumeju koliko je Srbiji teško, razumeju zabranu novog zapošljavanja i budžetske mere fiskalne konsolidacije i štednje, i naravno da će uvek odnos prema Srbima na KiM biti malo blaži kada je reč o budžetu i Vladi Srbije, ministarstva i sindikata…“, rekao je Vulin.

Govoreći o sindikatu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna Vulin je ocenio da ga čine ljudi koji su svojim radom i zalaganjem pokazali koliko im je stalo.

„Svih ovih godina oni održavaju teret socijalne zaštite na sebi i bez njih to ne bi bilo moguće. Ponosan sam što imamo takve zaposlene u našem ministarstvu i na meni je, zajedno sa njima, da radim na učvršćivanju njihovog položaja, da njihov život bude koliko je moguće lakši, jer to što oni rade je najteži posao u ovoj zemlji“, poručio je Vulin.

(Tanjug)

Share this post: