Tek su zaseli na vlast, a već su izneverili Srbe sa Kosmeta i svoje glasače

 

Aleksej Dimitrijević –  Tek su zaseli na vlast, a već su izneverili Srbe sa Kosmeta i svoje glasače

Nova Vlada i predsednik Srbije su tek zaseli na vlast, a već su izneverili, pre svih Srbe sa Kosmeta, a zatim i svoje glasače. Jer, pre izbora, Tomislav Nikolić i Srpska napredna stranka su čvrsto obećali da će poništiti sve protivustavne odredbe sporazuma koje je potpisao Borko Stefanović, kao i da će javno izneti šta Evropska unija traži od nas po pitanju Kosova i Metohije.

Ali od antitadićevskog režima na papiru, za sada smo samo dobili kontinuitet tadićevske kvisling politike. Čak ni šamarčina Martija Ahtisarija, koji je poručio da ni u ludilu ne pomišljamo na ulazak u EU dok ne priznamo Kosovo, nije otreznila novu domaću političku elitu.

Umesto državničke reakcije Beograda na bezobrazluk glavnog šiptarskog propagandiste plaćenog krvavim novcem, ovih dana je na sceni veoma loša gluma i licemerno ponašanje, kako predsednika zemlje, tako i članova Vlade.

Tako premijer Ivica Dačić sleže ramenima da i nova Vlada, eto, mora da primeni prethodno potpisane obaveze, a Mlađan Dinkić već najavljuje otvaranje šiptarske kancelarije (ambasade) u Beogradu!

U isto vreme predsednik Nikolić nastavlja sa foliranjem u stilu Borisa Tadića – „niko nam ne traži da priznamo Kosovo, to nikada nisam čuo od naših evropskih partnera…“

Nikoliću kao da nije važno što iz Brisela gotovo svakodnevno stižu lepo upakovani pritisci o neophodnosti ukidanja srpskih paralelnih institucija na severu KiM. Nema veze što i deca u Srbiji znaju da je izbor ili Kosmet ili evropski Titanik. Nova vlast nastavlja da od naroda pravi EU magarce i prodaje mu briselsku utopiju.

I zato je predsednik Srbije ovih dana dobio lekciju od svog kolege iz Banjaluke Milorada Dodika, koji je u prethodnom periodu preko jevrejskog lobija znatno ojačao svoje političke pozicije. Dok je Nikolić na oba oka zažmurio na peticiju kosmetskih Srba za poništavanje sporazuma Stefanović-Tahiri, predsednik Republike Srpske je za samo nekoliko dana odbrusio američkom ambasadoru u BiH da gleda svoja posla, prozvaoBeogradšto nastavlja pregovore sa EU dok mu Brisel otima Kosmet i istakao da će Rusija biti glavni ekonomski i politički saveznik Repbulike Srpske.

Šta bi tek Dodik odgovorio Martiju Ahtisariju, možemo da pretpostavimo.

Pravo pitanje je da li možete da zamislite Tomislava Nikolića da vodi Dodikovu politiku?

Srbin.info