Tek su zaseli na vlast, a već su izneverili Srbe sa Kosmeta i svoje glasače

 

Aleksej Dimitrijević –  Tek su zaseli na vlast, a već su izneverili Srbe sa Kosmeta i svoje glasače

Nova Vlada i predsednik Srbije su tek zaseli na vlast, a već su izneverili, pre svih Srbe sa Kosmeta, a zatim i svoje glasače. Jer, pre izbora, Tomislav Nikolić i Srpska napredna stranka su čvrsto obećali da će poništiti sve protivustavne odredbe sporazuma koje je potpisao Borko Stefanović, kao i da će javno izneti šta Evropska unija traži od nas po pitanju Kosova i Metohije.

Ali od antitadićevskog režima na papiru, za sada smo samo dobili kontinuitet tadićevske kvisling politike. Čak ni šamarčina Martija Ahtisarija, koji je poručio da ni u ludilu ne pomišljamo na ulazak u EU dok ne priznamo Kosovo, nije otreznila novu domaću političku elitu.

Umesto državničke reakcije Beograda na bezobrazluk glavnog šiptarskog propagandiste plaćenog krvavim novcem, ovih dana je na sceni veoma loša gluma i licemerno ponašanje, kako predsednika zemlje, tako i članova Vlade.

Tako premijer Ivica Dačić sleže ramenima da i nova Vlada, eto, mora da primeni prethodno potpisane obaveze, a Mlađan Dinkić već najavljuje otvaranje šiptarske kancelarije (ambasade) u Beogradu!

U isto vreme predsednik Nikolić nastavlja sa foliranjem u stilu Borisa Tadića – „niko nam ne traži da priznamo Kosovo, to nikada nisam čuo od naših evropskih partnera…“

Nikoliću kao da nije važno što iz Brisela gotovo svakodnevno stižu lepo upakovani pritisci o neophodnosti ukidanja srpskih paralelnih institucija na severu KiM. Nema veze što i deca u Srbiji znaju da je izbor ili Kosmet ili evropski Titanik. Nova vlast nastavlja da od naroda pravi EU magarce i prodaje mu briselsku utopiju.

I zato je predsednik Srbije ovih dana dobio lekciju od svog kolege iz Banjaluke Milorada Dodika, koji je u prethodnom periodu preko jevrejskog lobija znatno ojačao svoje političke pozicije. Dok je Nikolić na oba oka zažmurio na peticiju kosmetskih Srba za poništavanje sporazuma Stefanović-Tahiri, predsednik Republike Srpske je za samo nekoliko dana odbrusio američkom ambasadoru u BiH da gleda svoja posla, prozvaoBeogradšto nastavlja pregovore sa EU dok mu Brisel otima Kosmet i istakao da će Rusija biti glavni ekonomski i politički saveznik Repbulike Srpske.

Šta bi tek Dodik odgovorio Martiju Ahtisariju, možemo da pretpostavimo.

Pravo pitanje je da li možete da zamislite Tomislava Nikolića da vodi Dodikovu politiku?

Srbin.info

 

Share this post: