A SAMO JE HTEO SRUŠITI ASADA! Erdogan razočaran: Očekivao sam više od Obame, voleo bih vratiti na staro odnose sa Putinom!

putin i erdogan

Redžep Tajip Erdogan izjavio je novinarima da je razočaran bezuspešnim pokušajima da uspostavi „primerne odnose“ sa Barakom Obamom i Vladimirom Putinom, piše turski Hurriyet.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razočarao se u američkog kolegu Baraka Obamu. To je izjavio to odmah nakon povratka iz SAD. Prema rečima predsednika Turske, on je polagao velike nade na Obamu, ali na žalost, one se nisu opravdale.

„Na primer, u ekonomskoj sferi naši odnosi se pogoršavaju, a ne poboljšavaju. Naša očekivanja u međunarodnoj politici također se nisu ostvarila“, dodao je on.

Turskog predsednika Erdogana ne raduju previše ni odnosi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Turski lider je sa žaljenjem naveo da bi želio poboljšati nivo trgovinske saradnje sa Rusijom, ali da je to sada teško.

On je naveo da je obim trgovine Turske sa Rusijom bio veći nego sa SAD, i da su turske vlasti zacrtale sebi cilj da dostignu nivo od sto milijardi dolara godišnje.

Za sve su krivi događaji u Siriji, smatra Erdogan. Ankaru optužuju za podršku terorizmu. Zbog toga mnoge zemlje žele da smanje saradnju sa turskim vlastima.

(Global CIR/Sputnjik)

Share this post: