AHMADINEDŽAD GOVOROM ŠOKIRAO UJEDINJENE NACIJE: Evo ko je i zašto srušio kule bliznakinje 9/11!

Pretnja

„9/11 je bio posao iznutra“, bivši iranski predsednik je izneo šokantnu tvrdnju tokom govora u UN.

Napadi u kojima je poginulo skoro 3.000 ljudi i koji su potresli milione širom sveta, formirali su osnovu za ratove u Avganistanu i u Iraku, koji su podržani od strane Velike Britanije.

Međutim, mnogi su doveli u pitanje zvaničnu verziju događaja 11. septembra, tvrdeći da ima desetine nedoslednosti u državnoj priči.

Među glavnim klevetnicima je bio Mahmud Ahmadinedžad, bivši predsednik Irana.

Odnos između SAD-a i Irana se precizno može opisati kao „leden“ i tokom govora na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 2010. godine, Ahmadinedžad nije učinio ništa da smiri eskalirajuće tenzije.

„U identifikovanju onih koji su odgovorni za napade 9/11, bilo je raznih gledišta“, rekao je.

„Neki segmenti su u okviru američke vlade da je dirigovala ovim napadima da bi preokrenula opadajuću američku ekonomiju i njene držače na Bliskom istoku kako bi spasila cionistički režim.

Većina Amerikanaca, kao i većina zemalja i političara širom sveta, se slažu u ovom pogledu“, naveo je on.

Njegove tvrdnje su izazvale to da dva američka ambasadora, koja su sedela u skupštini, napuste sastanak.

Ahmadinedžad je služio dva mandata kao predsednik Irana pre nego što ga je nasledio Hasan Ruhani, pod čijem su se vođstvom tenzije između Irana i Zapada značajno smirile.

Ranije ove nedelje, na internetu se pojavio snimak za koji se tvrdi da dokazuje da su kule bliznakinje srušene kontrolisanim rušenjem.

(Webtribune.rs)

Share this post: