Amazon napumpao cene x10 i zaradjuje na nesreći Amerikanaca! GRADJANI OGORČENI!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Amazon povlači flaširanu vodu sa svog tržišta, nakon što je optužen za pumpanje cena u momentu kada hiljade Amerikanaca strahuje od posledice uragana Irma.

Ovaj onlajn prodavac naišao je na žustre optužbe nakon što je primećeno da flašice vode koštaju nekoliko puta više nego što su koštale pre opasnosti od posledica uragana.

Kompanija je optužena da pumpa cene za neophodne proizvode kao što su voda, hrana i gas, zbog povećane tražnje izazvane hitnom situacijom.

Takva praksa je nelegalna u mnogim državama u Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući Floridu.

Amerikance je razbesneo ovakav potez onlajn giganta, kod koga su cene skočile za čak 10 puta, pa su svoje nezadovoljstvo mahom izražavali i putem društvenih mreža.

Međutim, iz ove kompanije su saopštili da oni nisu podigli cene svojih proizvoda zbog povećane tražnje na tržištu.

“Mi aktivno nadgledamo našu internet-stranicu i uklanjamo ponude flaširane vode koje znatno premašuju prvobitnu i prosečnu cenu ovog proizvoda”, rekli su iz ove kompanije.

Oni su objasnili da se jeftinija voda brzo proda, ostavljajući vodu sa višim cenama na sajtu trećih trgovaca.

Amazon takođe ohrabruje potrošače da stupe u kontakt sa svojim timom za korisničke usluge kako bi se žalili na proizvode sa višim cenama.

Do sada je ovaj onlajn gigant suspendovao dvanaest trgovaca.

U jednoj od žalbi navodi se da je cena flaširane vode iznosila 100 dolara. “To je odvratno, Amazon sebe smatra odgovornim i pomaže na svaki način”, rekli su iz ove kompanije.

Amazon je otvorio i posebnu telefonsku liniju, putem koje kupci mogu da prijave sve “napumpane” cene vode, a kako navode, već je primljen ogroman broj pritužbi.

Pumpanje cena u toku vanrednih situacija je nezakonito na Floridi, a oni koji prekrše ovu odredbu mogu biti kažnjeni sa 1.000 dolara za svako kršenje i 25.000 ukoliko načine više prekršaja za 24 sata.

(B92)

Share this post: