Američki MEDIJI spekulišu: Na zamenika Donalda TRAMPA pokušan ATENTAT?!

Ilustracija

foto: Reuters

Avion tima republikanskog kandidata za predsednika SAD Majka Pensa skliznuo je s piste prilikom sletanja na njujorški aerodrom „La Gvardija“ i završio na travi.

Iako u incidentu, koji se dogodio tokom oluje, niko nije povređen, pojedini američki mediji spekulišu o tome da je u stvari reč o pokušaju atentata na zamenika Donalda Trampa.

Hitna intervencija

Avion na kojem velikim slovima piše „Tramp, Pens“ trebalo je da sleti na pistu njujorškog aerodroma, ali avion je zbog oluje skliznuo s piste i izleteo na travu. Kada se avion zaustavio, agenti američke tajne službe odmah su otrčali iz zadnjeg dela aviona u prednji, gde je Pens sedeo, da bi proverili kako je kandidat republikanaca. U sve su se uključile i hitne službe, a putnici, kojih je bilo 37, kažu da su osetili kako je avion klizio bez kontrole.

– Zahvalan sam što su svi u avionu dobro. Hvala svim službama koje su odmah stigle. Sutra se vraćam u kampanju – poručio je Pens.

Skliznuo u travu... Avion republikanaca

foto: Reuters

Donald Tramp je pristalicama u Ohaju rekao da je Pens bio u opasnosti.
– Upravo sam razgovarao s Majkom i on je dobro. Svi su dobro – rekao je on.

Iako je većina medija prenela da je reč o nesreći, deo njih je objavio da im je nesreća sumnjiva.

– FBI bi morao da ispita šta se desilo i da li je ovo bio pokušaj ubistva. Niko ne zna šta je sve moguće tokom najvažnijih predsedničkih izbora u SAD – piše Ju-Es-Ej politiks tudej.

U skladu s tim je federalna vazduhoplovna administracija najavila istragu incidenta, a novinar Aron Kesel sumnjiči Hilari Klinton.

Pomoć... Vatrogasci izvlače Pensa i njegove ljude iz letelice

foto: Reuters

Sumnjivo

– Da li je reč samo o nesreći ili je ovo bio pokušaj atentata? Imajući u vidu da Klintonovi iza sebe imaju mnogo mrtvih političkih protivnika, sve je moguće. Pens je kandidat za potpredsednika i imao je nesreću 12 dana pred izbore. To je sumnjivo i ništa ne sme da se odbaci kao mogućnost – piše on.

Sistem veštačke inteligencije MogIa
ROBOTI OČEKUJU POBEDU MILIJARDERA

Sistem veštačke inteligencije koji je tri puta tačno predvideo rezultat predsedničkih izbora u SAD daje prednost Donaldu Trampu u odnosu na Hilari Klinton. Sistem MogIA, koji je razvio indijski inovator Sandživ Rai, prikuplja podatke s različitih platformi, pa daje procene na osnovu analize tih podataka. Sistem je kreiran 2004. i postaje sve inteligentniji. Rezultat do kojeg je sistem veštačke inteligencije došao na osnovu podataka o korišćenja različitih platformi jeste da je Tramp za 25 odsto preuzeo vođstvo u odnosu na najbolji rezultat Baraka Obame iz 2008.

– Ako Tramp ne pobedi, to će značiti da sistem veštačke inteligencije nije u pravu prvi put u 12 godina – smatra Rai.

(Rojters, Kurir.rs)

Share this post: