AMERIKA I ENGLESKA BIĆE ZEMLJA…Vučić razgovarao sa Borisom Džonsonom o poseti Beogradu!

Vučić i Džonson u Njujorku

Vučić i Džonson u Njujorku

Premijer Srbije sa je sa britanskim ministrom spoljnih poslova u, kako je saopšteno, izrazito prijateljskoj i srdačnoj atmosferi razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom koji je istakao da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Balkanu i da će jedan od prioriteta spoljne politike Velike Britanije biti stabilnost tog regiona.

Premijer Vučić je sa Džonsonom, u izrazito prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i podršci koju Britanija pruža Srbiji na evropskom putu, saopštila je danas vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je istakao da Srbija veruje u iskreno prijateljstvo sa Velikom Britanijom, sa kojom sledeće godine obeležava 180 godina diplomatskih odnosa i pozvao ga da poseti Srbiju,

Premijer je Džonsona obavestio o ekonomskim reformama koje je Vlada Srbije sprovela u poslednje dve godine i naglasio važnost većeg prisustva britanskih investitora na srpskom tržištu. Džonson je prihvatio poziv premijera Vučića da poseti Srbiju.

(Tanjug)

Share this post: