AMERIKANCI OBORILI SUHOJ NA BLISKOM ISTOKU: Velika katastrofa u najavi

Sirija

Foto: Wikipedia

Amerikanci tvrde da su oborili „suhoj“ pošto je on bombardovao položaje SDF („Sirijske demokratske snage“), saveznika koalicije okupljene oko SAD

Koalicija na čelu sa SAD oborila je avion Vojske Sirije na jugu ove zemlje, potvrdili su i vlada u Damasku i izvori Koalicije. Vojska Sirije je saopštila i da je pilot oborene letelice „nestao“. 

Prema izjavi iz Damaska, avion je vršio borbene zadatke u obračunu sa ISIS, u okolini Rake, kad je na njega otvorena vatra i oboren je.

– Ovaj napad se desio kad su Sirijska arapska armija i njeni saveznici napredovali u borbi protiv ISIS – piše u saopštenju. 

Na drugoj strani, Amerikanci tvrde da su oborili „suhoj“ pošto je on bombardovao položaje SDF („Sirijske demokratske snage“), saveznika koalicije okupljene oko SAD.

– U 6:43 sirijski avion Su-22 je bombardovao položaje boraca SDF južno od Tabke, i mi smo, u skladu sa pravilima angažovanja i kolektivnoj samoodbrani partnera koalicije, odmah oborili ovaj avion angažovanjem američkog F/A-18E Super Horneta – piše u saopštenju, i dodaje se da „koalicija nema želju da se bori protiv sirijskog režima, ruskih snaga ili snaga u savezu s njima“, i da je „jedini cilj koalicije borba protiv ISIS“.

(Espreso.rs/RT)

Share this post: