Ana u finalu: Savladala u spektakularnom meču Mariju Šarapovu

Beta/AP

Srpska teniserka Ana Ivanović savladala je u spektakularnom meču Mariju Šarapovu sa 6:2, 5:7, 7:5 u polufinalu turnira u Sinsinatiju.

Ivanovićeva će se za titulu boriti sa Serenom Vilijams, koja je takođe u tri seta eliminisala Karolinu Voznijacki.

Meč nije bio posebno kvalitetan, ali je bio izuzetno dramatičan, sa mnogo preokreta, nervoze i uspona i padova na obe strane.

Ana je u prvom delu meča bila superiorna i kontrolisala je zbivanja na terenu sve do rezultata 6:2, 4:0. Tada je na brejk lopti sudija doneo spornu odluku po kojoj je ponovio poen (a Ana je smatrala da je trebalo da ga dodeli njoj).

Šarapova je tada napravila brejk, a Ana je postala stegnuta i nervozna. Iako je došla do 5:2 i situacije da gem kasnije servira za pobedu, Ivanovićeva se povukla, a Ruskinja je pronašla ritam i uspela je da vrati i drugi brejk.

Tada se Anina igra raspala, a Šarapova je osvojila još tri gema za 7:5 i izjednačenje u setovima.

Odlučujući set bio je napet, sa mnogo tenzije i nervoze na obe strane. Šarapova je tri puta imala brejk prednosti, ali užasno je servirala – na 5:4 je Ana spasla dve meč lopte (forhend viner i greška Šarapove), da bi joj Ruskinja sa dve duple greške u nizu poklonila povratak u meč.

Ivanovićeva je u sledećem gemu spasla brejk loptu i napokon dobila ’svoj’ gem, da bi u narednom realizovala drugu meč loptu i došla do neverovatnog trijumfa za dva časa i 46 minuta igre.

Ukupno, Ana je imala 29 vinera i 45 neiznuđenih grešaka, dok je Šarapova upisala 28 direktnih poena i 51 grešku.

(B92)

Share this post: