Avganistan: U napadu na bazu ubijen visokorangirani američki general

Avganistan

Reč je o visokorangiranom generalu, prenosi američki list ali njegovo ime nije objavljeno. Navodi se da je pogođeno i nekoliko članova osoblja na poligonu i jedan avganistanski komandir, ali se detalji o njihovom stanju ne preciziraju.

Muškarac obučen u uniformu avganistanske vojske otvorio je danas vatru na pripadnike međunarodnih snaga u blizini jedne vojne baze, i tom prilikom ubio najmanje jednog američkog vojnika a ranio petnaest, saopštile su avganistanske vlasti.

U napadu u bazi Karga, zapadno o Kabula, ranjeno je desetak američkih vojnika, a među ranjenima je i jedan nemački brigadni general.

Portparol Ministarstva odbrane Avganistana, general Mohamad Zahir rekao je da sve okolnosti napada još nisu poznate, ali da je „terorista u vojnoj uniformi“ otvorio vatru na grupu stranih i avganistanskih vojnika.

Portparol je precizirao da su ranjena tri avganistanska oficira, a da je napadač ubijen.

Jedan američki zvaničnik potvrdio je da je jedan američki vojnik ubijen, a desetak vojnika je ranjeno. I NATO je saopštio da je u toku istraga.

Predstavnici NATO smatraju da je to bio „insajderski“ napad, kakvih je u Avganistanu bilo i proteklih godina, i u kojima pripadnici snaga bezbednosti i vojske te zemlje okrenu oružje protiv vojnika NATO.

(Beta)

Share this post: