Barak Obama: Rusija je opasna kao ebola!

Cilj je haos

Američki predsednik Barak Obama je izjavio da je ruska politika jedan od tri glavna razloga Amerikanci treba da brine, uz virusa ebole i terorističke grupe islamske države i time stavio znak jednakosti između navedenih stvari.

“Ljudi su i dalje zabrinuti i nestrpljivi iz tri razloga: Prvo, međunarodno gledano, mi vidimo buran period na Bliskom istoku… kriza, ebola… situacija u Ukrajini i Rusiji, agresije – to zabrinjava ljude. Dakle, vi imate taj osećaj nesigurnosti u inostranstvu,“ Obama je izjavio u ponedeljak .

Ranije su takve izjave Obame nailazile na oštre kritike iz Moskve.

Po prvi put, Barak Obama je koristio poređenje Rusije sa teroristima i virusom ebole u svom govoru održanom septembra meseca na Generalnoj skupštini UN.

„Dok smo ovde okupljeni, epidemija ebole preplavljuje zdravstvene sisteme u Zapadnoj Africi, i preti da brzo pređe preko granica. Ruska agresija u Evropi podseća na dane kada su velike nacije napadale male zbog teritorijalnih ambicija. Brutalnost terorista u Siriji i Iraku primorava nas da pogledamo u srce tame“ – rekao je Obama pred skupštinom UN.
Rusko Ministarstvo inostranih poslova nazvalo je Obamin govor „skupom klišea i propagandnih slogana.“ Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su takve ocene Obame „iznad poimanja dobra i zla.“
(RT, RIA Novosti)

Share this post: