Beli specijalci: Moskva priprema ARKTIČKI odred Ruske garde

Ruska garda za Arktik

foto: Sputnik/ Igor Ageyenko

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da se priprema arktički odred Ruske garde, koji će činiti polaznici Ruskog univerziteta za specijalne jedinice u Gudermesu.

– Sastao sam se sa zamenikom direktora Federalne službe vojske nacionalne garde Ruske Federacije, načelnikom Uprave za borbenu pripremu, generalom Jurijem Babkinom.

Razgovarali smo o pripremi specijalnog arktičkog odreda Ruske garde, u čijem će sastavu biti polaznici Ruskog univerziteta za specijalne jedinice u Gudermesu – napisao je Kadirov na Instagramu.

Prema rečima Kadirova, obuku i trening vodiće polaznik akademije Generalštaba vojske Rusije Danil Martinov, prenosi Sputnjik.

Lider Čečenije je precizirao da su u odred uključeni instruktori Ruskog univerziteta za specijalne jedinice, koji su ranije učestvovali u iskrcavanju na Severni pol.

U njemu će biti i borci specijalnih odreda „Vitez“ i „Ris“.

U aprilu, nakon obuke, vojnici će otputovati na Arktik, gde će uvežbavati taktiku održavanja bezbednosti u surovim uslovima severa.

– Nakon razgovora, Jurij Aleksandrovič je posetio pripadnike odreda i uručio medalje Ruske garde borcima „Letećeg odreda“ – dodao je Kadirov.

(Telegraf.rs)

Share this post: