Bivši naci vojnik i logoraš iz Aušvica završili su u istoj bolničkoj sobi – nastao je tajac

bolnica-pacijent

Bolnica u Augsburgu bila je pripremljen teren za veoma neprijatnu situaciju, ali je osoblje uspelo da ispravi svoju grešku, te bivšeg nacističkog vojnika Nemačke prebaci iz sobe gde se nalazio bivši jevrejski logoraš.

Priču je ispričao Simon Lamer koji je te 2003. godine bio na praksi u bolnici u Augsburgu. On je naveo da je 91-godišnji bivši vojnik bolovao od demencije, te da je konstantno izgovarao poruke podrške Adolfu Hitleru, a da se pritom nalazio u sobi sa dve godine mlađim logorašom iz Aušvica.

– Za vreme moje prakse u nemačkoj bolnici, osoblje te zdravstvene ustanove gde sam ja radio napravilo je neverovatnu grešku u nameri da napravi raspored u zgusnutim sobama.

U istoj prostoriji ležali su bivši logoraš iz Aušvica koji je pukom srećom preživeo i bivši vojnik SS sastava nemačke vojske koji je patio od demencije.

Nemac je često izgovarao nacističke pojmove i veličao Hitlera, ali je na sreću, drugi pacijent bio skoro gluv i ništa nije razumeo, tako da je sve prošlo bez posledica. Vojnika smo prebacili u drugu sobu – naveo je Lamer.

Nakon toga, naglasio je Lamer, nije bilo sličnih incidenata, jer su osoblje posebno pazilo da ne dođe ponovo do takve situacije.

(24Sata)

Share this post: