Borbeni avion oborio malezijski boing iznad Ukrajine

ukrajina oboren avion10

Kontrola leta u Rostovu na Donu ima snimak radara na kom se vidi da je pre rušenja letelice u njenoj blizini bila još jedna letilica.

Podaci koje je sakupila ruska kontrola leta u Rostovu na Donu pokazuju da je 17. jula neposredno pre rušenja malezijskog „boinga 777“ na letu MH17 iznad Ukrajine, u njegovoj blizini leteo neidentifikovani leteći objekat, za koji se pretpostavlja da je neka borbena letelica, piše Raša tudej, a prenosi britanski Dejli mejl.

– Ruski vojni stručnjaci ranije su tvrdili da je putnički avion koji je leteo na relaciji Amsterdam-Kuala Lumpur na Maleziji u stvari oborila ukrajinska borbena letelica, ali sada imaju i „dokaz“ za to – navode britanski novinari.

S druge strane, Sergej Melničenko iz Ruske vazduhoplovne sigurnosne agencije rekao je da dokaz kojim oni raspolažu predstavlja snimak trenutka kada je malezijska letelica bila iznad Rostova, neposredno pre nego što je oborena.

– Ne kažem da je reč o ukrajinskom vojnom avionu, ali nešto jeste, i dokazaćemo šta – istakao je Melničenko i obelodanio da je neidentifikovana letelica isprva poslala signal koji je radar detektovao, ali da je on ubrzo nestao.

(Kurir)

[adsenseyu1][adsenseyu1]

Share this post: