ČUDO: Slepa žena pala, povredila vrat i ponovo progledala! (VIDEO)

 vrat longeta penzioner telefon

Žena koja je bila slepa duže od 20 godina povratila je vid nakon što je pala i udarila glavu u svojoj kući u Floridi.

Meri En Franko (70) postepeno je slepela posle povrede kičme u automobilskoj nesreći 1993. dok nije potpuno izgubila vid.

Međutim, dve decenije kasnije, jedna nezgoda i operacija koja je usledila povratila joj je vid, a lekari još nisu sigurni kako je do toga došlo.

„Bila sam potpuno slepa. Videla sam samo tamu“, rekla je ona za britanski Independent.

„Bila sam u dnevnoj sobi i krenula ka vratima, ali sam zapela i pala udarivši potiljkom o nešto, možda kamin“, ispričala je ona.

Nakon pada, koji se dogodio u avgustu 2015. Franko je morala da nosi kragnu za imobilizaciju vrata sve do operacije pre nekoliko nedelja.

Bila je u bolnici i oporavljala se od četvoročasovnog zahvata na njenom vratu, kada je shvatila da joj se vid vratio.

„Dali su mi još lekova i sledećeg jutra videla sam drveće i bele kuće kroz svoj mali bolnički prozor. Bila sam najsrećnija žena na svetu. Svi su mi rekli da sam pravo čudo“, kaže ona.

Neurohirurg dr Džon Afšar, koji je operisao Franko, ispričao je da nije mogao ni da pretpostavi da će se ženi posle operacije vratiti vid.

„To je zaista čudo. Nemam naučno objašnjenje za to“, rekao je on za ABC News.

U izuzetnim slučajevima, posle nesreće može doći do zakrčenja arterija koje sprovode krv do delova mozga zaduženih za vid. Možda je nakon izvedene operacije protok ponovo oslobođen, nagađa hirurg.

Franko, pak, veruje da joj je Bog pomogao da ponovo progleda.

„Vid mi je sada odličan, iako su mi lekari rekli da moram da operišem kataraktu na oba oka. Odbila sam to – ponovo vidim i ne želim sad da se operišem“, rekla je ona.

(B92)

Share this post: